Utrikes

Budgetkaoset över i USA – tills vidare

Kapitolium i Washington DC, där den amerikanska kongressen har sitt säte.

Den amerikanska senaten har enats om att rösta fram en tillfällig budget. Detta innebär att delar av den amerikanska statsapparaten inte längre är nedstängda.

Demokraterna och Republikanerna kom överens om en budget på måndagen, tre dagar efter att delar av statsapparaten tvingades stängas ner. Denna budget är en tillfällig lösning och gäller till och med den 8 februari. Förhandlingarna mellan partierna kommer att fortgå.
Knäckfrågan har varit det omtvistade invandringsprogrammet Daca, som ger 800 000 illegala invandrare uppehållstillstånd i USA. Demokraternas ledare i senaten Chuck Schumer har tidigare sagt att man inte tänker låta president Donald Trump och Republikanerna skrota Daca.

Den senaste gången som statsapparaten i USA stängdes ner var hösten 2013. Då handlade det främst om sjukvårdsreformen Obamacare.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Daca
  • USA