Bill Gates uttrycker ånger för middagar med ökänd sexualförbrytare

Jeffrey Epstein-fallet

publicerad 2 februari 2023
- av Isac Boman

I en intervju med den australiska kanalen ABC 7/30 uppger den politiskt profilerade mångmiljardären Bill Gates att han ”inte borde ätit middagar” med sexualbrottslingen och pedofilen Jeffrey Epstein. Gates har tidigare hävdat att han träffade denne för att diskutera potentiella ”filantropiska” projekt.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om Bill Gates träffar med den sedermera under mystiska omständigheter avlidne Epstein och hur Bill Gates dåvarande hustru Melinda uppgett att makens kontakter med Epstein var en av orsakerna till skilsmässan.

– Det var inte bara en sak som spelade in (för beslutet att skilja sig), det var många saker. Men jag gillade inte att han hade träffar med Jeffrey Epstein, förklarade hon i en intervju med CBS.

Melinda säger om sitt första och enda möte med Epstein – Jag ångrade det från sekunden jag steg innanför dörren. Han var avskyvärd. Han var ondskan personifierad. Jag hade mardrömmar om det efteråt

När Epstein hade sina träffar med Gates var det ännu inte allmänt känt för en bredare publik att han hållit unga kvinnor och flickor som sexslavar och låtit makthavare av olika slag förgripa sig på dem. Däremot var det känt att Epstein själv suttit i fängelse för att ha köpt sex av minderåriga.

I intervjun hävdar Gates att de återkommande träffarna var ett misstag som han ångrar.

– Jag borde inte ätit middagar med honom, säger Gates och hävdar att han redan förklarat detta ”hundratals gånger”.

Programledaren påpekar att ex-hustrun Melinda ogillade Bills träffar med Epstein och undrar om hennes varningar hade med Epsteins ”vana att sexuellt kompromettera människor” att göra.

– Nej, svarar mångmiljardären kort.

Gates hävdar vidare att det aldrig funnits något samarbete eller ”relation av något slag” mellan hans stiftelse Bill & Melinda Gates Foundation och Jeffrey Epstein.

I en tidigare intervju har Gates samtidigt hävdat att han träffade Epstein i syfte att samla in pengar ”för att tackla globala hälsofrågor”.

– Jag hade flera middagar med honom, och hoppades att det han sa om att få fram miljarder i filantropi för global hälsa genom kontakter som han hade skulle kunna gå igenom. När det såg ut som att det inte var verklighet tog det förhållandet slut, hävdade Gates vid tillfället.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.