Biden trodde att hans son dog i Irakkriget

publicerad 2 november 2022
- av Sofie Persson
Joe Biden under ett tal i Florida i tisdags.

Ett nytt märkligt uttalande från USA:s president Joe Biden gör att hans mentala hälsa återigen ifrågasätts. Under ett tal förklarade han sin felsägning, om att det var ”kriget i Irak” som orsakade inflation i USA, och menade att han istället tänkt på kriget i Irak för att det var där hans son Beau dog.

Beau dog dock av hjärncancer hemma i USA, cirka tio år efter Irakkriget.

Under tisdagen höll Joe Biden tal i Hallandale Beach i Florida, med prisökningarna som eskalerat som en följd av den amerikanska sanktionspolitiken mot Ryssland som tema. Presidenten verkade dock uppenbart förvirrad när han menade att ”inflationen beror på kriget i Irak”.

Inflationen är ett världsomspännande problem just nu på grund av kriget i Irak, sade han.

Presidenten, som fyller 80 år i november, rättade sig dock snabbt.

Ursäkta mig, kriget i Ukraina. Jag tänker på Irak för det var där min son dog.

Faktum är dock att Bidens son Beau dog av en hjärntumör på Walter Reed National Medical Center i Maryland den 30 maj 2015.


Biden har tidigare uttryckt sig märkligt vid ett flertal tillfällen, något som föranlett spekulationer kring hans mentala hälsa och huruvida presidenten är kapabel att styra landet.

På sociala medier är många oense om huruvida man bör skratta eller gråta åt den amerikanske presidentens senaste groda.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.