Läkare: Biden inte mentalt kapabel att leda USA

Joe Bidens mentala hälsa

publicerad 18 juni 2021
- av Isac Boman

Läkaren och politikern Ronny Jackson som tidigare tjänstgjort i Vita Huset uppmanar nu president Joe Biden att ta ett kognitivt test för att klarlägga att han verkligen är mentalt frisk och kapabel att leda USA.

– Vi kan inte vänta med det här längre. Han är inte fysiskt eller kognitivt frisk nog att vara vår president just nu, menar Jackson och pekar på hur 78-årige Biden gjort bort sig och uttryckt sig obegripligt i diverse intervjuer.

Ronny Jackson som också representerar Texas 13:e distrikt i USA:s representanthus i kongressen menar att han är mycket oroad över Bidens mentala hälsa och gav flera exempel på hur presidenten verkar ha drabbats av minnesförluster – bland annat när han under en intervju glömde namnet på sin egen försvarsminister.


Annonser:


Andra exempel som ges är hur han blandat ihop händelser och personer under tal och hur han till synes under ett framförande glömde den ofta citerade första raden i den amerikanska självständighetsdeklarationen.

Tyvärr har din mentala nedgång och glömska blivit mer tydlig under de senaste 18 månaderna”, skriver Jackson och andra republikanska företrädare i ett brev till Biden.

Därför uppmanar man presidenten att göra som Trump gjorde och genomgå ett omfattande kognitivt test så snart som möjligt och sedan offentliggöra resultaten av dessa till det amerikanska folket.

Bidens stab vill inte kommentera kravet men har tidigare luddigt hävdat att presidenten ska genomgå en ”hälsokontroll” under 2021 och att man ska vara ”transparenta” angående resultaten.

Jackson som tidigare tjänat som Donald Trumps husläkare sattes under stor massmedial press att testa Trumps kognitiva förmågor och när detta väl gjordes så fick den dåvarande presidenten ett perfekt resultat.

Nu menar han alltså att Biden bör genomgå samma tester och anser vidare att det amerikanska folket inte längre har något förtroende för president Bidens förmåga att på ett korrekt sätt kunna utföra sina uppgifter.

– Med tanke på det prejudikat som satts och Bidens tydliga mentala funktionsnedsättning så anser jag att det är hög tid att han genomgår ett kognitivt test.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.