Joe Biden i nytt förvirrat utspel – tror han ställer upp för omval med Obama

Joe Bidens mentala hälsa

publicerad 15 september 2020
- av Isac Boman
Joe Biden med vicepresidentkandidaten Kamala Harris.

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


96 450 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Joe Biden har anklagats för att ha sviktande mental hälsa och för att visa tecken på demens. Ryktena förstärks nu ytterligare av att han i ett framförande som sänts på C-SPAN pratar om sig själv som del av den sittande presidentadministrationen med Obama och siktar på att bli omvald.

– Obama-Biden-administrationen räddade bilindustrin och hjälpte dem att nyutrusta. Vi gjorde solenergi lika kostnadseffektivt som vanlig energi och väderskyddade över en miljon hem och det här är bara början om vi blir omvalda, säger Biden i klippet.

Den 77-årige demokraten tycks i tankarna befinna sig i valkampanjen 2012, då han var vice-president under Barack Obama. Med andra ord verkar han alltså missa inte bara att det är Donald Trump som är sittande president i nuläget, utan även att Biden själv inte kandiderar med Obama i den pågående kampanjen, utan med Kamala Harris.

Den senaste tiden har Biden uppmärksammats för en rad grodor och kritiker menar att han inte längre har den mentala skärpa som han en gång haft. Ett sådant exempel var när han tidigare i år hävdade att den gamla brittiske premiärministern Margaret Thatcher (död 2013) var mycket oroad över Trumps styre av USA. Senare hävdade Biden att han syftade på den sittande premiärministern Theresa May och inte Thatcher som avgick för 30 år sedan.

 

Den norske psykiatrikern Fred Heggen menar att det är tydligt att Joe Biden lider av demens och att sjukdomen dessutom på kort tid har blivit värre.

– Det är klart att det är möjligt att jag dömer honom felaktigt men i mina ögon så framstår han som en person som redan har påverkats av demens. Och presidentvalet ligger fortfarande långt fram. Vad händer om hans tillstånd förvärras under de kommande två-tre månaderna? frågar sig Heggen.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om att Joe Biden blev mycket upprörd när han tillfrågades om han gjort ett test för att kontrollera sina kognitiva funktioner och aggressivt konstaterade att det inte fanns någon som helst anledning att göra ett sådant test. Några månader tidigare har samme Biden samtidigt hävdat att han gör kognitiva tester med jämna mellanrum, och de olika svaren har liksom andra utspel vållat både förvåning och förvirring bland väljare och analytiker.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!