Biden: Restriktionerna blir kvar året ut

publicerad 18 februari 2021
  Joe Biden och Kamala Harris.

  Den amerikanske presidenten Joe Biden konstaterade under ett tal att de omfattande coronarestriktionerna och begränsningarna av amerikanernas fri- och rättigheter kommer fortsätta ända fram till jul – och inte ens efter det kan han lova att amerikanerna kan återgå till ett normalt liv.

  – Som min mor brukade säga. Med guds nåd och våra grannars välvilja så tror jag att vid nästa jul kommer att vara i en helt annan situation än idag – om Gud vill, sa Biden, enligt CNN.

  Men att restriktionerna helt skulle vara borta ens om ett år kan Biden inte säga säkert och han förklarar vidare att han ”inte vill lova någonting”.
  – Om ett år så tror jag att betydligt färre personer än idag behöver socialt distansera sig eller bära mask, fortsatte presidenten.

  Biden påpekade att han inte vill ”förutspå” när restriktionerna helt kommer att försvinna eftersom han då riskerar att ”hållas ansvarig” men hävdade att man lägger allt tänkbart fokus på att bekämpa pandemin.

  Presidenten deklarerade också glatt att innan augusti kommer USA ha tillgång till över 600 miljoner doser av de kontroversiella coronavaccinen och att detta är tillräckligt ”för att vaccinera varenda amerikan”.

  Utöver coronaviruset och stödpaket till de som drabbats hårdast av detta så bekräftade Biden att han kommer att göra det enklare för miljontals illegala invandrare att få amerikanska medborgarskap – ett besked som kritiserats i mycket hårda ordalag av konservativa och invandringskritiker.

  Vidare vill han lansera ett ekonomiskt stödpaket på hela 19 000 miljarder dollar för att få igång den amerikanska ekonomin efter coronakrisen och kompensera för de värsta ekonomiska skadeverkningarna som drabbat USA under coronarestriktionerna, bland annat kommer familjer kunna ta emot upp till 1400 dollar i stöd.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!