MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Australien: Polis slår våldsamt mot dem som bryter coronarepressionen

Coronarepressionen

publicerad 8 september 2020
- av Isac Boman
Australisk polis arresterar kvinnlig demonstrant.

Den som ifrågasätter den australiska coronarepressionen och bryter mot de uppsatta reglerna och restriktionerna kan räkna med att få sina bilrutor krossade av polis och släpas till arresten. Det klargör Shane Patton, vice chef för den australiska poliskommissionen.

Patton berättar stolt att man lanserat operation Sentinel som i korthet går ut på att man har 500 poliser som kontrollerar människor både ute på stan och i deras hem för att se till att de följer de hårt uppsatta coronarestriktionerna.

Han förklarar också att man inlett operation Sentinel II där fokus ligger på fordonskontroller, där man på minst åtta platser kontrollerar vilka fordon som rör sig in och ut från det uppsatta skyddsområdet för att se till att befolkningens rörelsemönster följer Australiens uppsatta regelverk.

Ytterligare en operation som den australiska polisen lanserat är ”operation Shielding” som går ut på att 240 poliser och vakter dagligen kontrollerar medborgarna för att se att dessa förstått de repressiva åtgärderna och inte bryter mot några regler eller rör sig för långt hemifrån.

– De kontrollerar vem som ska vara i vilket område och de genomdriver åtgärderna på ett förväntat sätt, säger Patton.

 

Polischefen hotar vidare med att det kommer bli ”konsekvenser” för dem som bryter mot landets mycket hårda coronarestriktioner.

– De senaste veckorna har vi sett en trend där små grupper som klassar sig själva som suveräna medborgare – vad det nu betyder. Människor som inte tror att lagen gäller för dem. Vi har sett dem vid kontroller där de försöker lura polisen och inte ge ifrån sig sina uppgifter som namn och adresser. Vid åtminstone tre eller fyra tillfällen under den senaste veckan har vi fått krossa deras rutor och dra ut dem ur bilarna så att de kan ge oss sina uppgifter.

Att polisen slår sönder människors bilar och släpar ut dem med våld motiveras med att medborgarna inte velat berätta vad de hette eller vart de var på väg. Patton hävdar att det här inte är någonting som polisen ”vill göra” men att man ändå kommer att fortsätta använda våld för att bekämpa personer som inte lyder dem eller accepterar coronarepressionen.

– Ditt agerande får konsekvenser. Om du agerar på fel sätt så kommer vi att utfärda överträdelser, arrestera dig och internera dig… Mitt budskap är tydligt och enkelt: Vi vill att ni stannar hemma
, deklarerar Patton och förklarar vidare att man förväntar sig att alla medborgare lyder polisens order. Görs inte detta kan de som inte lyder i Australien räkna med att frihetsberövas.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend