Asiatisk kvinna snattade i Köpenhamn – försökte skrämma vakterna med coronaviruset

Coronavirusets spridning

publicerad 6 februari 2020
- av Isac Boman
Danska vakter griper den snattande kvinnan på Ströget.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Oro uppstod under gårdagen på Ströget i Köpenhamn när en asiatisk kvinna blev fasttagen efter att ha snattat i en klädbutik. Kvinnan försökte istället skrämmas genom att spela på coronaviruset och lyckades skärra såväl väktare som omkringvarande med att ropa att hon ”har en sjukdom”.

Under gårdagen besökte Nya Dagbladets fotograf Freddy Mardell Köpenhamn för att undersöka nyheten om att avsaknaden av kinesiska turister nu påverkar lyxhandeln i staden. Väl på Ströget fångade han en snattande asiatisk kvinna på bild som påkoms av väktare med att ha försökt snatta en handväska, en jacka och något ytterligare klädesplagg.

Väktarna hade vissa trångmål med gripandet och tvekade först efter att kvinnan ropat att hon har en sjukdom både på engelska och mandarin. En man från en grupp tyska personer 7-8 meter bort fick panik och skrek på tyska att gå ”undan, undan, hon är smittad”.

Det känns som den här hysterin växer och jag blev lite irriterad när jag märkte att man även själv tar till sig av den. Det är en sak med våld och annat man varit med om på fältet under åren, men den här typen av små osynliga saker är svåra att värja sig från, konstaterar Mardell.

Ett par från Hong Kong i närheten bekräftade till Mardell att det var mandarin kvinnan talade och att hon ropat att hon är sjuk. Den okända kvinnan släpptes sedermera vidare av väktarna efter att de beslagtagit stöldgodset.

De tog i henne försiktigt och det verkade även som att de var lite osäkra efteråt. Jag är lite förvånad över att de släppte iväg henne, avslutar han.

Ta del av samtliga bilder från händelsen i bildspelet nedan.

[envira-gallery slug=”snatteri-pa-stroget”]

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!