Amerikanska myndigheter vill maskera småbarn

publicerad 18 juli 2021

  Den amerikanska smittskyddsmyndigheten CDC uppmanar nu föräldrar och dagispersonal att sätta ansiktsmask på barn så unga som två år.

  Den amerikanska myndigheten Center for Disease Control uppmanar nu till att maskera småbarn om de befinner sig inomhus eller bland människor utomhus. Man motiverar detta bland annat med att barn under 12 år för närvarande ”ännu inte” kan ta coronavacciner och att man därför menar sig vilja förhindra smittspridning med andra metoder.

   

  Maskering särskilt av barn har mött mycket stark kritik, bland annat av den tyska neurologen Dr Margarite Griesz-Brisson som pekar på att unga är särskilt känsliga för den syrebrist som uppstår och menar att det finns mycket allvarliga risker kopplat till detta.

  Att beröva ett barns eller en tonårings hjärna syre eller att begränsa tillförseln på något sätt är inte bara skadligt för deras hälsa, det är helt kriminellt. Syrebrist hämmar hjärnans utveckling och skadan som blir resultatet kan inte repareras, slår Griesz-Brisson bland annat fast.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!