3 procent av migranter bedömdes vara flyktingar

publicerad 30 april 2017

  Endast 2,65 procent av de migranter som tog sig från Nordafrika till Italien via Medelhavet ifjol bedömdes ha flyktingstatus.

  Under 2016 tog sig sammanlagt 181 436 migranter sig till Italien från Nordafrika. Italienska myndigheter klassade endast 4 808 av dessa migranter - 2,65 procent - som flyktingar, rapporterar Daily Mail.

  Hälften av de drygt 180 000 migranterna som anlände till Italien ifjol ansökte om asyl när de anlände, medan den andra hälften ska ha försvunnit på den svarta marknaden.
  FN:s flyktingorgan UNHCR, som fått kritik för att förespråka invandring till Europa framför hjälp i närområdena, bedömde dock att uppemot 40 procent av migranterna var "i behov av internationellt skydd".

  Italiens regering har skärpt tonen på sistone när det kommer till invandringen. Under premiärminister Paolo Gentilonis styre har Italien börjat satsa på repatrieringar av "ekonomiska migranter". Det vill säga personer som tagit sig till Europa utan att ha något skyddsbehov.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!