Utrikes

3 procent av migranter bedömdes vara flyktingar

Endast 2,65 procent av de migranter som tog sig från Nordafrika till Italien via Medelhavet ifjol bedömdes ha flyktingstatus.

Under 2016 tog sig sammanlagt 181 436 migranter sig till Italien från Nordafrika. Italienska myndigheter klassade endast 4 808 av dessa migranter – 2,65 procent – som flyktingar, rapporterar Daily Mail.

Hälften av de drygt 180 000 migranterna som anlände till Italien ifjol ansökte om asyl när de anlände, medan den andra hälften ska ha försvunnit på den svarta marknaden.

FN:s flyktingorgan UNHCR, som fått kritik för att förespråka invandring till Europa framför hjälp i närområdena, bedömde dock att uppemot 40 procent av migranterna var “i behov av internationellt skydd”.

Italiens regering har skärpt tonen på sistone när det kommer till invandringen. Under premiärminister Paolo Gentilonis styre har Italien börjat satsa på repatrieringar av “ekonomiska migranter”. Det vill säga personer som tagit sig till Europa utan att ha något skyddsbehov.

Liknande artiklar

Motorvägsbro kollapsade i Italien – minst 22 döda... Minst 22 personer har avlidit sedan en motorvägsbro kollapsat i Genua i Italien under tisdagen. Sammanlagt 220 meter ...
Vänsterpartiet vill ge socialbidrag och fri sjukvå... Vänsterpartiet med Jonas Sjöstedt i spetsen vill ge illegala invandrare full rätt till socialbidrag och sjukvård under t...
Spaniens utrikesminister kritiserar Italien och be... Spaniens utrikesminister Josep Borrell har anklagat Italien för en "brutal avskärmningspolitik" mot migranter. Samtidigt...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!