Paolo Gentiloni
Foto: Flickr/Alessio Jacona/CC BY-NC-SA 2.0

Italien planerar repatrieringar av “ekonomiska migranter”

Publicerad 4 januari 2017, uppdaterad kl. 19:37

Italien drar åt svångremmen i sin invandringspolitik under den nya premiärministern Paolo Gentiloni. Den italienska poliskåren har fått order om att öka insatserna för att deportera icke skyddsbehövande migranter.

För mindre än en månad sedan tillträdde Italiens dåvarande utrikesminister Paolo Gentiloni posten som premiärminister och efterträdde den avgående Matteo Renzi.

Annons:


Under Matteo Renzis styre de senaste åren har Italien haft en liberal invandringspolitik och låtit 100 000-tals migranter komma in i EU genom Italien. Men med Paolo Gentiloni vid rodret kommer landet att börja deportera så kallade “ekonomiska migranter”, det vill säga migranter som tagit sig till Italien utan att ha något skyddsbehov.

Nyligen skickade Italiens polischef ut ett dokument till landets polisstationer med direktioner om att jobba hårdare för att anhålla och deportera ekonomiska migranter. Orsaken till de hårdare invandringslagarna beror delvis på det ökade terrorhotet mot Europa. Under de senaste året har migranter begått ett flertal terrorattentat i Europa, skriver Daily Express.

Bland annat ska man bygga 16 nya specialanspassade häkten där migranter ska hållas i väntas på utvisning från Italien.

Även andra länder i Europa har tillämpat en hårdare invandringslagstiftning efter 2015 års migrantinvasion. Bland dessa länder kan Norge, Danmark, Schweiz och Sverige nämnas.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend