Den ensidiga debatten om mobilstrålningens hälsorisker

Kritiserade 5G-utbyggnaden

publicerad 9 juni 2023
- av Redaktionen

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I Folkets Radios nya avsnitt talar Per Shapiro med Mona Nilsson, verksamhetschef för Strålskyddsstiftelsen, som under lång tid arbetat för att väcka debatt gällande de potentiella hälsorisker som finns med 5G-master och dess strålning.

I ett hyreshus i Bromma fick boende i tre olika lägenheter plötsligt en rad liknande hälsoproblem samtidigt. Den gemensamma nämnaren visade sig vara att man installerat en 5G-mast på huset bredvid. Det är situationer som dessa som Mona Nilsson försöker väcka samtal om, samt det faktum att människor tvångsexponeras för mobilstrålning i sina hem utan att man först bevisat att det inte kan skada deras hälsa.

Nilsson berättar i programmet bland annat om hur många forskare inom ämnet ser allvarliga hälsorisker med 5G, men att denna forskning ignoreras av både Strålsäkerhetsmyndigheten och mainstreammedia – som båda har gemensamt att man enbart låter den ena sidan av forskningsfältet komma till tals. När hon skulle tala vid ett seminarium i på Ryhovs sjukhus i Jönköping valde skattefinansierade Sveriges Radio istället att göra ett direkt smutskastande reportage om Strålskyddsstiftelsen och ifrågasatte starkt varför Mona Nilsson skulle få vara där och tala överhuvudtaget.

Det här är det andra programmet om samtidens cancelkultur.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!