Miljökrav för byggande på remiss

publicerad 18 maj 2014

Miljöstyrningsrådets upphandlingskrav för energieffektivare byggnader av material är nu ute på remiss. Tidigare i år gick även kraven för ombyggnad ut på remiss. Kraven gäller lokaler och flerbostadshus.

Byggsektorn står för en mycket stor del av samhällets miljöpåverkan. För att underlätta för kommuner att ställa krav när de upphandlar tar Miljöstyrningsrådet fram färdiga krav som kan användas  i upphandlingen enligt ett pressmeddelande.

Miljöstyrningsrådet är regeringens expertorgan inom miljöanpassad och annan hållbar offentlig upphandling och ger stöd till offentliga sektorn att miljöanpassa sina inköp. Förra året beslutade regeringen att slå ihop bolaget med Konkurrensverket, vilket fått kritik från flera håll.

Socialdemokraternas miljöpolitiska talesperson Matilda Ernkrans skrev nyligen på Dagens opinion att sammanslagningen kommer att göra det svårare för kommuner och landsting att upphandla svensk mat.

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.