Miljö

Kina nobbar USA:s genmodifierade majs

Publicerad 20 december 2013

Över 545 000 ton majs som skeppades från USA kommer inte att säljas eller konsumeras i Kina. Det kinesiska hälsoministeriet motiverar beslutet med att majsen hade blivit genmodifierade.

I ett uttalande uppmanar Kina de amerikanska myndigheterna till att skärpa kontrollerna av majsexporten för att säkerställa att GMO-grödorna inte skickas till Kina, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Sedan 1997 är det dock lagligt att importera genmodifierade grödor till Kina. Landets myndigheter är under hård press från motståndare som anser att det kan finnas hälsorisker med GMO, och särskilt de som är från USA.

Med hjälp av olika reklamkampanjer försöker nu de kinesiska myndigheterna få folket att ändra uppfattning om genmodifiering, skriver AP.
 

 

Läs även:
GMO förbjuds på Hawaii-ö
Monsanto satsar miljoner på att stoppa GMO-märkning
GMO-förbud på väg i Ryssland
Visselblåsare: Vi tvingades ljuga om GMO
”Handelsavtal banar väg för GMO”
Restaurangkedja märker GMO
Indien stoppar genmodifierade grödor


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!