Miljö

Indiska jordbrukare väljer bort Monsanto

Allt fler jordbrukare i Indien har börjat använda sig av hemmagjorda grödor, istället för de genetiskt modifierade grödorna från det multinationella GMO-bolaget Monsanto.

Den indiska regeringen har under det senaste åren valt att satsa på att indiska bönder blir mer självförsörjande. Bland annat har regeringen gett stöd till att bönderna använder sig av hemmagjorda bomullsfrön, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
Den nya inriktningen med hemmagjorda grödor har slagit hårt mot det kontroversiella GMO-bolaget Monsanto. Bara under 2016 har bolagets försäljning av det genetiskt modifierade bomullsfröet BT i Indien minskat med 10 procent jämfört med föregående år.

Vi får vänta tre till fyra år innan vi ser en komplett omvändning. Då har de flesta lantbrukare slutat med BT-bomull och istället satsat på den inhemska sorten, säger Keshav Raj Kranthi, chef för den indiska myndigheten med ansvar för bomullsforskning, CICR, till Reuters.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!