Hundar kan springa igen – med hjälp av rullstol

publicerad 15 maj 2021
- av Sofie Persson
rullstol

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


8570 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Svenske Michael hjälper hemlösa hundar till ett nytt liv – även de som aldrig skulle kunnat gå om det inte vore för hans organisation. Möt rullstolsmaffian i Thailand.

När Michael J. Baines lämnade Sverige för att öppna en restaurang i Thailand hade han ingen aning om hur hans liv skulle förändras.

Det började med att det en dag under 2011 kom fram en hemlös hund till hans restaurang och tiggde mat. Han gav henne mat och nästa dag kom hon tillbaka. Hunden var i dåligt skick och efter att Michael fått hennes förtroende tog han henne till en veterinär. Det här var början på hans nya liv som hundräddare i Thailand.

Thailand har så många som 2 miljoner hemlösa hundar som går fritt på gatorna och de behandlas ofta illa. De svälter, blir sjuka och lider – hundar är inte gjorda för att överleva ett sådant liv och många lever inte längre än några år.

 

Michael har sedan 2011 räddat 1500 hemlösa hundar och kallar sig själv ”mannen som räddar hundar”. Han har även hjälpt flera att springa igen. Något man kan få se om man åker till Chonburi i Thailand är den så kallade ”rullstolsmaffian”.

På djurskyddet i Chonburi kan nämligen hundar som skadat benen på olika vis få chansen att springa igen – med hjälp av en rullstol. Christopher Chidichimo, som jobbar på Michaels organisation, säger att hundarna direkt vet hur de ska använda sin rullstol. Det kommer naturligt för dem.

Utan hjälp av oss skulle de aldrig gå igen. De är så glada, konstaterar han.

Fakta: Michael J. Baines

Svenske Michael J. Baines hundhjälpsorganisation startades 2011 i Chonburi, Thailand under namnet "The man that rescues dogs" och har sedan dess hjälp ungefär 1500 hundar att få ett värdigt liv igen. Läs mer om organisationen här.

2016 gjordes en dokumentär om Baines och hans arbete som kan ses här.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!