Hitta hund till salu: En guide för blivande hundägare

publicerad 11 december 2023

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Att skaffa hund är ett stort och spännande beslut och det finns många saker att tänka på innan man tar steget att bli hundägare. Läs vidare för att ta del av några tips och råd för att hitta en pålitlig uppfödare, vad du bör tänka på innan du skaffar hund och vilken utrustning du behöver köpa.

Tips för att hitta en pålitlig uppfödare

När du letar efter en hund till salu är det viktigt att hitta en pålitlig uppfödare. Ett enkelt sätt att kunna göra detta på är att använda Djurportal.se för att få en tydlig överblick över vilken hund utan hem som passar din situation bäst. Du kan enkelt använda deras sökfunktion för att matchas ihop med den hund till salu som matchar just dig.

Det är viktigt att använda sig av en trygg part som förmedlar hundar för att säkerställa att hunden är frisk och mår bra. Kom ihåg att ställa frågor till uppfödaren eller säljaren för att vara säker på att den hund utan hem kommer att passa din livssituation – du kan till exempel ställa frågor om hundens hälsa, temperament och bakgrund.

Vad man bör tänka på innan man skaffar hund

Innan du skaffar hund finns det flera saker att tänka på. Hundar kräver mycket tid och engagemang och det är viktigt att de får daglig motion, lek och social interaktion. Innan du väljer att skaffa en hund till salu är det viktigt att se till att du har tillräckligt med tid att ägna åt din hund och att du är redo att göra det i många år framöver.

Att ha en hund kan även vara kostsamt. Utöver kostnaden för att köpa en hund utan hem, behöver du ta hänsyn till kostnader för mat, veterinärvård och försäkringar. Se även till att det finns tillräckligt med utrymme i ditt hem – gör en noggrann efterforskning på olika hundraser för att hitta en som passar din situation bäst.

Hundens utrustning: Vad du behöver köpa

När du skaffar hund finns det viss utrustning som du behöver köpa för att din hund ska vara bekväm och säker. Du bör till exempel införskaffa en hundbädd för att hunden ska få en bekväm plats att sova och vila på. Sedan behöver du även införskaffa hundkoppel och halsband för promenader, mat- och vattenskålar samt leksaker.

Att välja att skaffa en hund utan hem är ett stort beslut. Genom att följa dessa tips och råd kan du hitta en pålitlig uppfödare, vara väl förberedd innan du skaffar hund och se till att du har all nödvändig utrustning som din nya hund kommer att behöva för att må bra.