Miljö

Huddinge bäst på naturvård

Huddinge kommun är bäst i Sverige på naturvård, enligt en enkät som Naturskyddsföreningen har skickat ut.

“Frågorna som vi ställde handlade om en rad olika saker som är viktiga för ett bra naturvårdsarbete, bland annat kunskap om olika typer av naturvärden samt skyddade områden, strandskydd, skolor­nas och förskolornas tillgång på natur och antal tjänster i kommunen för arbete med frågorna”, skriver Naturskyddsföreningen.
Av 290 kommuner svarade 208 på enkäten. Av 45 möjliga poäng fick Huddinge 43, vilket Naturskyddsföreningen beskriver som im­ponerande. På andra plats kommer Lomma och Helsingborg, båda med 39,5 poäng, följt av Bromölla och Täby, båda med 34.

Men över lag är resultatet inte helt glädjande. 143 kommuner når inte upp till hälften av den möjliga poängen (22,5) och 35 kommuner ligger på tio poäng eller mindre.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!