Global nedkylning kan utlösas av solen

publicerad 6 november 2016

De närmsta 35 åren kan komma att innebära ett kallare klimat på jorden. Forskare har sett ett samband mellan minskad solaktivitet och fenomenet som kallas för global nedkylning.

I årtionden har forskare debatterat och studerat huruvida klimatet på jorden blir allt varmare av den större mängden koldioxid som finns i atmosfären. Men någonting som kan göra jorden kallare är solen.

Den ukrainska professorn Valentina Zharkova vid Northumbria University i Newcastle har beräknat att klimatet på jorden kommer bli allt kallare inom de närmsta 35 åren. Orsaken är hur solens magnetfält ändras vilket kan minska solens intensitet, rapporterar RT.

Valentina Zharkova säger att hennes beräkningar inte gått hem hos alla klimatforskare. I en intervju med The Global Warming Policy Forum har hon sagt att många klimatforskare och institut har försökt tysta ned hennes och andra forskares beräkningar om en global nedkylning.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.