Miljö

Global nedkylning kan utlösas av solen

De närmsta 35 åren kan komma att innebära ett kallare klimat på jorden. Forskare har sett ett samband mellan minskad solaktivitet och fenomenet som kallas för global nedkylning.

I årtionden har forskare debatterat och studerat huruvida klimatet på jorden blir allt varmare av den större mängden koldioxid som finns i atmosfären. Men någonting som kan göra jorden kallare är solen.
Den ukrainska professorn Valentina Zharkova vid Northumbria University i Newcastle har beräknat att klimatet på jorden kommer bli allt kallare inom de närmsta 35 åren. Orsaken är hur solens magnetfält ändras vilket kan minska solens intensitet, rapporterar RT.

Valentina Zharkova säger att hennes beräkningar inte gått hem hos alla klimatforskare. I en intervju med The Global Warming Policy Forum har hon sagt att många klimatforskare och institut har försökt tysta ned hennes och andra forskares beräkningar om en global nedkylning.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!