Foto: NASA/Pixabay/CC BY 2.0

Global nedkylning kan utlösas av solen

Publicerad 6 november 2016, uppdaterad kl. 19:00

De närmsta 35 åren kan komma att innebära ett kallare klimat på jorden. Forskare har sett ett samband mellan minskad solaktivitet och fenomenet som kallas för global nedkylning.

I årtionden har forskare debatterat och studerat huruvida klimatet på jorden blir allt varmare av den större mängden koldioxid som finns i atmosfären. Men någonting som kan göra jorden kallare är solen.

Annons:


Den ukrainska professorn Valentina Zharkova vid Northumbria University i Newcastle har beräknat att klimatet på jorden kommer bli allt kallare inom de närmsta 35 åren. Orsaken är hur solens magnetfält ändras vilket kan minska solens intensitet, rapporterar RT.

Valentina Zharkova säger att hennes beräkningar inte gått hem hos alla klimatforskare. I en intervju med The Global Warming Policy Forum har hon sagt att många klimatforskare och institut har försökt tysta ned hennes och andra forskares beräkningar om en global nedkylning.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • Dacke

  Samma sol orsakar global uppvärmning och även det motsatta – global nedkylning. Det här har forskarna vetat under minst 50 år, men medierna är inte intresserade att skriva om det. Och så finns det inga pengar att hämta när solen ligger bakom klimatförändringarna.

  • Varmlandstok

   Politikerna gillar CO2-teorin eftersom det är något, som de kan beskatta.

   • Dacke

    Det har varit minst 4 stora istider! Den sista var den “lilla istiden” som var mellan 1400 – 1850. Hur många värmeperioder det varit kan vi bara gissa oss till men vi vet att det var en period för ca,1000 år sedan och en för 2000 år sedan och bägge dessa gånger blomstrade tillväxten både för djur och människor. Det är således bättre med en global uppvärmning än nedkylning.

 • Dacke

  Slutorden i artikeln ” många klimatforskare och institut har försökt tysta ned hennes och andra forskares beräkningar om en global nedkylning” är precis vad det handlar om och Valentina Zharkova är inte den första forskaren som tystats ner under åren. Idag har “klimatet” blivit en religion och att det är människan som “styr” över klimatförändringar och är det någon som är av en annan mening, är det liktydigt med forna tiders gudsförnekare, eller rättare kättare. Dagens kättare är forskare som “tror” på solens klimatförändringar på vår jord. Det är slutdiskuterat om att klimatförändringarna beror på människan och inget annat och många vill bestraffa tvivlarna och vissa vill ha fängelsestraff för dessa “klimatförnekare”.
  Är det inte något bekant över hatet mot “förnekarna”? Påminner det inte alltför mycket om den syn som dåtidens “rättrogna” hade på de som tvivlade på Guds existens?

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend