Miljö

Färre noshörningar dödade av tjuvskyttar

För femte året i rad minskar antalet ihjälskjutna noshörningar i Sydafrika. Landets regering väljer att särskilt lyfta fram och hylla de parkvakter som riskerar sina liv i kampen mot brottslingarna.

I ett pressmeddelande skriver den sydafrikanska regeringen att landets krafttag mot tjuvjakt har burit frukt och pekar på hur antalet skjutna noshörningar minskat från 1215 djur 2015 till 594 under förra året.
Man förklarar vidare att den drastiska minskningen beror på landets medvetna strategier och lagändringar som implementerats för att skydda djuren och hårdare straffa tjuvskyttar, och man passar också på att lite extra lyfta fram de parkvakter som aktivt arbetar med att skydda djuren.

Minskningen i tjuvskyttet för femte året i rad visar på det hårda arbete som män och kvinnor gör där de riskerar sina liv för att bekämpa tjuvjakten, skriver Barbara Creecy, miljöminister i Sydafrika, i pressmeddelandet.

Trots att tjuvjakten minskar så är stammen fortsatt hotad och sydafrikanska myndigheter meddelar att de kommer att fortsätta arbeta aktivt för att bekämpa tjuvskyttar.

 

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!