Efterfrågan på noshorn minskar

publicerad 8 december 2015

Efterfrågan på noshörningshorn i Vietnam har minskat med 38 procent sedan förra året efter flera reklamkampanjer för att understryka att noshörningarna hotas och deras horn inte har medicinska egenskaper.

Kampanjerna som bland annat innehöll en informativ barnbok påbörjades i augusti förra året, och och riktades till kvinnogrupper, skolbarn och företag, rapporterar Mongabay.

Vid en undersökning i sex olika städer svarade 2,6 procent av de tillfrågade att de tänkte fortsätta köpa horn, ned från 4,2 procent förra augusti. Och allt färre tror nu på hornens medicinska effekt, 38 procent, ned från 51 procent förra året.

Vietnam har tillsammans med Kina varit en av de drivande krafterna i den illegala handeln med noshörningshorn, vilken har ökat starkt. Förra året dödades 1004 noshörningar av tjuvjägare i Sydafrika för hornens skull, och de flesta av noshörningsarterna hotas av utrotning.

 

Artikel har tidigare publicerats i Miljömagasinet
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.