Albanien förbjuder jakt på djur

publicerad 5 februari 2014

I Albanien är problemet med jakt så stort att det riskerar att utrota vissa djurarter. Därför inför man nu ett tvåårigt förbud på all jakt av djur.

Landets miljödepartement slår larm om att bland annat brunbjörnen och örnen håller på att försvinna i de albanska bergsområdena. Även antalet fasaner och vaktlar har minskat drastiskt den senaste tiden, rapporterar Sky News.

– Vi har tvingats vidta stränga åtgärder för att skydda hotade arter från illegal jakt, säger den albanske miljöministern Lefter Koka.

Från jakthåll är man besviken över myndigheternas förbud, eftersom jägarna anser att myndigheterna varit allt för passiva när det kommer till illegal jakt.

– Myndigheternas oförmåga att kontrollera jakten och den illegala handeln med vilda djur har orsakat denna oacceptabla massaker, säger Astrit Beko, företrädare för en av Albaniens största jägarföreningar.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.