Foto: montage / Henrik Löwenhamn/Gage Skidmore/CC BY-NC-SA 2.0

Vad är det du är så rädd för Wolodarski?

Publicerad 15 december 2015, uppdaterad kl. 19:19

DN:s Peter Wolodarski förfasar sig över det folkliga stöd som ledare som Donald Trump, Marine Le Pen och Vladimir Putin får. Men vad vore egentligen en värld utan Obama, Sarkozy och Netanyahu?

Det vore en värld utan de nykoloniala krigen där USA inte längre leker världspolis och godtyckligt vältrar omkull alla regimer som de finner misshagliga och lämnar kaos och förödelse efter sig för omvärlden att ta rätt på. Det vore en värld där grupper som IS aldrig uppstått eller andra obskyra rebellgrupper som beväpnas och utbildas av väst för att bistå dolda geopolitiska intressen utan respekt för demokrati när folken stöder “fel” ledare. Det hade varit en värld med mindre terrorism och mindre hat emot väst där grogrunden för rekrytering varit nästan obefintlig.

Det vore en värld med ett stabilare Mellanöstern och utan enorma flyktingströmmar till Europa. Det vore en värld med mindre konfliktfyllda mångkulturella samhällen och med större harmoni och sammanhållning.

Annons:


Det vore en värld där andra folkgruppers lidanden än Wolodarskis egen skulle kunna få samma uppmärksamhet och erkännande. En värld där inte antisemitism eller antiziganism ses för mer än missaktning mot andra folkgrupper. En värld där statliga myndigheter som Forum för levande historia är lika mån om att arbeta mot svenskfientlighet som mot vilken annan rasism som helst. En värld där organisationer som Expo inte exklusivt kartlägger svenskars åsikter utan också granskar judisk makt-rörelsen och andra grupper och jämställer alla former av rasism.

Det vore en värld med mindre konfliktfyllda mångkulturella samhällen och med större harmoni och sammanhållning.

Det vore en värld utan det uppenbara hyckleri och den uppenbara dubbelmoral som folk över hela världen känner och därför börjar vända sig bort ifrån de gamla världspolitiska ledarskapet vars mandat ofantligt missbrukats.

Det är hög tid att genomskåda det krigshetsande politiska ledarskiktet och vädra ut luften med den politiska korrekthetens förlamande gift ifrån vårt debattklimat och skapa en friare och mer harmonisk värld. Det gör vi nog lättare utan ledare som Obama, Sarkozy och Netanyahu.

Och det är faktiskt ingen värld som Wolodarski behöver vara rädd för.

 

Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 

DN:s ledare:
Peter Wolodarski: En värld där Putin, Le Pen och Trump är presidenter

Läs också:
Samisk folkrättsjurist om alla folks rätt till bevarande

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • norrmannen65

    Mycket bra skrivet

  • Olof

    Klarsynt och vasst! Välbehövlig och nyanserad kritik mot de som man inte får kritisera. Det är hög tid att dessa stora tidningar och deras ledarsidor inte får stå immun mot viss kritik. Wolodarski är en betydande makthavare i Sverige.

  • Ingemar

    Visst är det en bra ledare, MEN vem inbillar sig att världen skulle bli bättre med Trump, Putin m.fl.! Dessa är lika maktgalna som Sarkozy m.fl. OCH framförallt: Ta bort Obama m.fl. så kommer maktorganisationerna bakom dem peta fram andra likadana. De verkliga makthavarna i västvärlden är Bilderberggruppen. Dit hör också Trump!

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend