MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 24 februari 2024

lördag 24 februari 2024

Vad är det du är så rädd för Wolodarski?

DN:s Peter Wolodarski förfasar sig över det folkliga stöd som ledare som Donald Trump, Marine Le Pen och Vladimir Putin får. Men vad vore egentligen en värld utan Obama, Sarkozy och Netanyahu?

publicerad 15 december 2015
- av Markus Andersson

Det vore en värld utan de nykoloniala krigen där USA inte längre leker världspolis och godtyckligt vältrar omkull alla regimer som de finner misshagliga och lämnar kaos och förödelse efter sig för omvärlden att ta rätt på. Det vore en värld där grupper som IS aldrig uppstått eller andra obskyra rebellgrupper som beväpnas och utbildas av väst för att bistå dolda geopolitiska intressen utan respekt för demokrati när folken stöder “fel” ledare. Det hade varit en värld med mindre terrorism och mindre hat emot väst där grogrunden för rekrytering varit nästan obefintlig.

Det vore en värld med ett stabilare Mellanöstern och utan enorma flyktingströmmar till Europa. Det vore en värld med mindre konfliktfyllda mångkulturella samhällen och med större harmoni och sammanhållning.

Det vore en värld där andra folkgruppers lidanden än Wolodarskis egen skulle kunna få samma uppmärksamhet och erkännande. En värld där inte antisemitism eller antiziganism ses för mer än missaktning mot andra folkgrupper. En värld där statliga myndigheter som Forum för levande historia är lika mån om att arbeta mot svenskfientlighet som mot vilken annan rasism som helst. En värld där organisationer som Expo inte exklusivt kartlägger svenskars åsikter utan också granskar judisk makt-rörelsen och andra grupper och jämställer alla former av rasism.

Det vore en värld med mindre konfliktfyllda mångkulturella samhällen och med större harmoni och sammanhållning.

Det vore en värld utan det uppenbara hyckleri och den uppenbara dubbelmoral som folk över hela världen känner och därför börjar vända sig bort ifrån de gamla världspolitiska ledarskapet vars mandat ofantligt missbrukats.

Det är hög tid att genomskåda det krigshetsande politiska ledarskiktet och vädra ut luften med den politiska korrekthetens förlamande gift ifrån vårt debattklimat och skapa en friare och mer harmonisk värld. Det gör vi nog lättare utan ledare som Obama, Sarkozy och Netanyahu.

Och det är faktiskt ingen värld som Wolodarski behöver vara rädd för.

 

Markus Andersson


DN:s ledare:
Peter Wolodarski: En värld där Putin, Le Pen och Trump är presidenter

Läs också:
Samisk folkrättsjurist om alla folks rätt till bevarande

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend