Den svenska idyllen har på bara ett par decennier omvandlats till ett helt annat samhälle än vad det länge internationellt varit känt för
Foto: Bengt Nyman/CC BY 2.0

Sverigebilden rasar ihop som ett korthus

Publicerad 27 februari 2017, uppdaterad kl. 14:04

I ett tal i Florida för några dagar sedan nämnde den amerikanska presidenten Donald Trump ett antal europeiska länders allvarliga problem med senare års muslimska immigration. Han pekade speciellt på svenska problem i våra segregerade “no go”-zoner. Utgångspunkten var ett amerikanskt TV-program inspelat i Rinkeby där det amerikanska TV-teamet attackerades av invandrare. Programmet hade sänts på amerikansk TV kvällen före Trumps tal.

Talet har fått hela det politiskt korrekta svenska etablissemanget att fullständigt tappa fattningen och gå till ett besinningslöst hatiskt motangrepp på USA:s president. Vår tidigare stats- och utrikesminister Carl Bildt hade t.o.m. det dåliga omdömet att gå så långt i sin hatattack, att han ifrågasatte om USA:s president rökt på. Trump anklagas över hela linjen falskeligen för att ha påstått att vi dagen före hans tal haft en terrorattack, vilket han bevisligen inte sa, även om han uttryckte sig lite oklart. Han refererade bara vad amerikansk TV visat dagen före talet. Påståenden om motsatsen är ett skolexempel på politiskt korrekt FAKE NEWS!

Annons:


Bakgrunden till hysterin är att hela det svenska politiska och mediala etablissemanget (inte hela svenska folket) totalt slutit upp bakom den globalistiska agendan med raserande av alla nationalstater och helt fri rörlighet över gränser. Den antiglobalistiska rörelse som på senare år utlöst en folklig revolt i hela västvärlden, är det som burit fram Trump till hans jordskredsseger i det amerikanska valet. Trump är därför numera globalisternas främsta hatobjekt, fram till valet hade Rysslands president Putin den rollen. Han motsätter sig nämligen också den globalistiska agendan. Vårt etablissemang är så förblindade av detta hat mot Trump att man slutat tänka klart och tappat sin självbevarelsedrift.

Konsekvensen av det svenska etablissemangets obalanserade reaktion på Trumps tal är, att media över hela världen nu riktar in sina strålkastare på våra enorma problem med integrationen av de 160.000 migranter som släpptes in 2015 och de hundratusentals anhöriga som kommer i deras spår. Att Sverige är helt oförmöget att ta hand om alla de invandrare som vi föst samman i ett antal segregerade getton, där vår polis inte tar sig in, kommer att bli blottat för hela världen. Man kommer även att bli varse den svenska polisens oförmåga att avvisa de som inte får uppehållstillstånd och att de blir kvar och livnär sig i stor utsträckning på brottslighet. Man kommer överallt att göra sig löjlig över svenska politikers självförhärligande om att Sverige skulle vara en humanitär stormakt. Den som myntade det löjliga begreppet var f.ö. sagde Carl Bildt, så man kan verkligen undra vem det varit som rökt på?

Vårt hyckleri kommer att kastas i ansiktet på oss. Världen kommer att se att vi inte är något annat än ett ömkligt segregerat klassamhälle, där invandrarna är vår nya underklass. Vi måste nu räkna med att varje invandrarmord, våldtäkt, mordbrand och annan grov brottslighet kommer att få stor uppmärksamhet i USA och resten av världen. Jag ser idag att en ledande amerikansk nyhetskanal har med en rubrik om den senaste branden i ett asylboende, sådant fick inte internationell uppmärksamhet för någon vecka sedan. Vår tid i det internationella rampljuset som det goda exemplet är över!

Det inträffade är utomordentligt allvarligt för ett litet land med ett starkt beroendeförhållande till omvärlden och med en lång rad utländska ägare i svenska företag. När man framöver skall fatta beslut om investeringar och satsningar, kommer givetvis många investerare att dra åt sig öronen och fundera både en och två gånger om det är så smart att investera i ett dysfunktionellt samhälle som det svenska. Kompetenta personer som vi vill locka till våra företag kommer att dra sig för att tacka ja. Turister kommer att fråga sig om det är så klokt att resa till ett land med stigande brottslighet och en underbemannad poliskår. Jag känner många, idag stora skattebetalare, som överväger att emigrera. Den raserade Sverigebilden kommer att skada landet på en lång rad områden.

Till de rent ekonomiska problemen skall läggas att den svenska politiska eliten nu gjort sig till ovänner med presidenten i världens mäktigaste land och viktigaste ekonomi. De var tidigare ovänner med ledningen för vår närmaste östra supermakt. Vi ser även hur de få vänner de har kvar bland europeiska ledare är på väg att ersättas, även de av antiglobalister. Snart står den svenska politiska eliten med sin förblindade tro på globalismen ensam i en hård värld med bara palestinier som vänner.

Sveriges röst i världen har försvagats på alla plan och svenska folket riskerar att få betala ett högt pris.

 

Krönikan har tidigare publicerats på Anthropocene

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • johnn

  Bra skrivet.

 • HM

  Trump har haft en oväntat effekt. Antalet prenumeranter på tidningar som DN, Ny Times och likande tidningar runt om i världen har ökat markant.

  I en värld där fejk nyheter förekommer verkar många förstå var man hittar vederhäftiga nyheter.

  • Dacke

   Knappast i ovan nämnda tidningar då dessa står för alla fejkade nyheter. Både New York Times och DN ståtade med flest fejkade nyheter under presidentvalet i synnerhet NYT som in i det sista hade Hillary som USA¨s nästa president. “I en värld där fejk nyheter förekommer verkar många förstå var man hittar vederhäftiga nyheter.” En sak är då säker – inte i Bonnierpressen!

  • Parsifal

   Ja, Sandvikenrapporten var ju en enastående journalistisk bragd.

   • HM

    Kan du utvecklade det för det var lite magert uttryckt.

    • Bertil Andersson

     Du är bara här för att raljera dumheter. Gå till dina vänsterpolare och sippa rödtjut.

     • HM

      Så säger alla jag mött som inte tål kritik. De för inte världens utveckling framåt heller utan sätter käppar i utvecklingens hjul.

     • Bertil Andersson

      Som du själv skriver så är det inte alla åsikter man sympatiserar med men det får man tåla. Istället för att attackera och nedvärdera någons åsikt så kan man själv framföra sin egen åsikt. Det betyder i klartext att man kan ge f.n i och ge direktsvar till vad ngn har skrivet och själv skriva ett eget inlägg. Det är rätten till yttrandefrihet.

     • HM

      Jag nedvärderar bara de intolerantas åsikter. Resten sympatiserar jag med.
      Yttrandefrihet är också att man får ge svar till vem man vill i samhället.

     • Dacke

      Du nedvärderar alla som inte delar dina åsikter, men när du blir lite äldre förstår du att saker och ting är kanske inte som man tror – först när man är tillräckligt gammal – men först då!

     • HM

      Detta är ett påstående du får stå för, för det är inte alls vad jag menar.
      Men är man lättstött så är man som du är.
      Jag är 61 år. Hur gammal är du.

     • Bertil Andersson

      Ursäkta, men vad dillar du om? De intoleranta???

     • HM

      Det är de som när de får kritik för en åsikt istället svarar med att hoppa på den som kritiserar åsikten.

     • Dacke

      Det verkar som om din “utveckling” är att gå tillbaka i tiden?

     • HM

      Nej fram är det. Jag har många nya saker i mitt mitt hem

    • Parsifal

     Ökänd fake news-artikel i den agendasättande propagandatidningen Dagens Nyheter publicerad 2014-06-15. Så långt från vederhäftig nyhetsrapportering man kan komma!

     • HM

      Säger noll om vad det var för artikel.

     • Parsifal

      Sök själv på nätet! Du har fått publiceringsdatum.

  • Bertil Andersson

   Underlag för det du skriver? Källa?

   • HM
    • Bertil Andersson

     Men snälla. Det är ett mycket känt fenomen att när det inte går så bra så kör man ut att det går jättebra. Detta är DN:s egna uppgifter och med tanke på hur mycket det har vinklats och bågats genom åren så imponerar inte dessa uppgifter.
     Här är kärnan i debatten, att ngn blint litar på vad vissa säger, även om det är ren lögn och direkt kritiserar och ifrågasätter vad ngn som man inte gillar säger.

     • Dacke

      Som du vet kallas det – Fake News!

     • Bertil Andersson

      Suck, alla är inte med på tåget.

     • Dacke

      Vi brukar kalla det för ungdomligt oförstånd. Vi gamlingar får inte vara för hårda i våra omdömen, så ge grabben lite tid.

     • Bertil Andersson

      Nåja, jag tycker grabben har fått mer tid än han förtjänar. Nu skall jag sätta på lite kaffe
      och mumsa på en god kaka. Tack för idag. På gensyn!

     • HM

      Suck vad det som inte tror på sanningen kommer man för argument och detta har jag nu fått höra till leda. DN är inte fake news utan det är riktiga uppgifter. Det är efter Donald Trump och alla hans fel och rena lögner som uttrycket fake news kommer ifrån. Man kan ju kolla DN och NY Times räkenskaper så ser man om det är sant om fler prenumeranter.

      Dessutom kommer inte uppgiften om DN:s prenumeranter från DN så lär er källkontroll.

     • Bertil Andersson

      Är det du Wolodarski?
      Nåja, vad tror du Wolodarski menade när han sa “agendasättande journalistik”?

     • HM

      Fake news att jag skulle vara Wolodarski.

      Du får ta och ange källan där Wolodarski sa “agendasättande journalistik”?

 • Dacke

  Exakt! Huvudet på spiken som vanligt när Lars Bern skriver. Sverige befinner sig idag i upplösningstillstånd och idag finns det knappast någon som tror på ett framtida Sverige.

 • buscador

  Trumps tal var ett mästerstycke i retorik, när han med en allegori fick en hel mediakår som hyenor att rusa efter ett kadaver, men de finner ett helt slagfält. Nu har inte MSM endast fått brallorna neddragna, de har t.o.m. förlorat dem helt och de vet inte åt vilket håll att skyla sig.

  • HM

   Vad är det för kadaver du menar? Vad är det för slagfält du syftar på? Vad betyder MSM, varumärke eller något annat?

   • Dacke

    MSM betyder dem media var du får din information ifrån!

    • HM

     Nej det får jag INTE för det är ett be grepp du och likasinnade har hittat på så det i din värld de begreppet finns inte i min för jag har inte de värderingarna.

     Det är som när vänstern talar om proletärerna. Är du en proletär?

 • buscador

  Tänk vilken nesa det skulle bli om Sverige blir tvunget att begära hjälp från Finland att reda ut röran i landet.
  Danielsson är ju inte kapabel mer än till att klä ut sig till polismästare. Och ÖB? Finns en sådan?

 • Parsifal

  Ami Horowitz undrar, när han intervjuas i Fox Business, vad Carl Bildt & Co rökt?

 • Dacke

  Vet inte var och vilken media du hämtar all saklig och information? Gissningsvis är det nog uteslutande från Bonnierpressen och New York Times och CNN, men du delar säkert med dig av var någonstans du hämtar sanningshaltig information?

  • HM

   Och du tar gissningsvis information uteslutande från sidor som bara innehåller det som stämmer med dina åsikter.

   DN som jag prenumererar på innehåller inte alltid saker jag håller med om men de tål jag men tål du åsikter som inte stämmer med dina?

   • Dacke

    Försöker hålla mig informerad genom att läsa både engelsk och amerikansk media, av skiftande slag. Naturligtvis är jag inte främmande för åsikter som går tvärtemot mina egna och vilket jag respekterar. Det stämmer att jag har en politisk övertygelse och den luftar jag vart fjärde år. Antar att våra politiska åsikter står i motklang med varandra i de flesta frågor – även klimatfrågan?

    • HM

     Menar du att de globala uppvärmningen finns eller inte.

     • Dacke

      fundera lite på “klimatfrågan” och återkom när du finner svaret på den frågan?

     • HM

      Klimatfrågan är att tackla vad den globala uppvärmningen har ställt till med blev det när jag sökte på “klimatfrågan”.

 • Bertil Andersson

  Jag måste då påtala att Nya Dagbladet har verkligen kommit upp i smöret. Tänk, nu finns det tom troll på sidan.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend