Oligarken Bill Gates

Microsoft-grundaren Bill Gates är en av världens absolut förmögnaste oligarker och har hamnat i rampljuset under den så kallade coronapandemin på grund av sitt stora engagemang inom vaccinindustrin och sina intima band med WHO. Man kan fråga sig varför IT-miljardären sadlat om och nu lägger så stort engagemang inom hälsosektorn, skriver Lars Bern.

publicerad 23 september 2020

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Detta är en opinionstext. Artikelförfattaren svarar för de åsikter som uttrycks i artikeln.

Jag har i en rad krönikor berört den maktförskjutning som sker i främst västvärlden från demokratiska institutioner till globala företag och banker och några av deras hyperförmögna ägare och oligarker. Detta fenomen är en automatisk följd av den ekonomiska utveckling vi har haft sedan förra sekelskiftet. I dagens värld har denna förskjutning gått så långt att de rikaste av de rika på allvar konkurrerar med den politiska makten. De har genom sina stora ekonomiska tillgångar i ökande utsträckning lyckats köpa politikers lojalitet genom ett utstuderat system för legal korruption som jag påtalat ett flertal gånger. Den här kretsen av mycket förmögna har även systematiskt lagt under sig ägande och inflytande över de etablerade medierna och förvandlat dessa från granskare av makt till maktens propagandaorgan och medlöpare.

En av världens absolut förmögnaste oligarker är Microsoft-grundaren Bill Gates. Han har hamnat i rampljuset under coronaepidemin på grund av sitt stora engagemang inom vaccinindustrin och sina intima band med WHO. När man bedömer Gates engagemang inom hälsosektorn kan det vara motiverat att analysera varför denna IT-miljardär sadlat om på detta sätt.

Gates far William H. Gates var en framstående bankir och jurist. Han var dock mest känd för sitt engagemang i styrelsen för Planned Parenthood som ursprungligen hette Amerikanska Rashygieniska Sällskapet. Engagemanget för rashygien var något han hade gemensamt med tyska nazister och de svenska socialdemokraternas Alva och Gunnar Myrdal. Detta var ett intresse som fadern förde över till sonen.

År 2009 samlade Gates ett antal av de rikaste amerikanska oligarkerna med Warren Buffett, David Rockefeller, George Soros, Ted Turner, Oprah och Michael Bloomberg i spetsen för att diskutera sina tankar om hur man skulle kunna minska världens befolkning. Väldigt många menar att slutmålet för Gates engagemang inom hälsosektorn är just att hitta metoder för att minska antalet människor. Och där hittar vi nog förklaringen till Gates stora intresse för vacciner. Vaccinationskampanjer är nämligen ett idealiskt tillfälle att även föra in steriliserande komponenter som begränsar barnafödandet.

I oktober 2019 arrangerade The Johns Hopkins Center for Health Security i samarbete med World Economic Forum och Bill and Melinda Gates Foundation en övning kallad Event 201. Den var ett genrep inför nästa stora virusepidemi. Vi hade upplevt ett misslyckat genrep 2009 med svininfluensan som grundlöst rubricerades av WHO som en farlig pandemi, men som i realiteten var en ytterst oskyldig influensa med få dödsfall. Man lyckades dock med pandemilarmet dra igång en omfattande vaccination av miljontals människor med ödesdigra konsekvenser i form av invalidiserande biverkningar i form av narkolepsi. Det hela blev en lysande affär för Big Pharma, så aptiten på något större har varit stor sedan dess. För att kunna sitta i förarsätet såg Gates till att skaffa sig ett stort inflytande över WHO inför nästa utbrott. Han är idag en av WHO:s huvudfinansiärer.

Hans idé är att människor skall utrustas med någon form av ID som visar att man är vaccinerad för att få resa fritt.

 

Med Coronapandemin har Gates fått sin perfekta storm. Med hjälp av en fullständigt sanslöst framgångsrik skrämselkampanj i världens ledande propagandamedier, har man skapat den globala rädsla som behövs för att kunna motivera Gates vision om att få vaccinera 7 miljarder människor. Han har även målat upp ett scenario, hur man skall göra vaccinationen obligatorisk. Hans idé är att människor skall utrustas med någon form av ID som visar att man är vaccinerad för att få resa fritt. Det som oroar honom är den starka underströmmen av motstånd mot en överdriven användning av vacciner. Den ledande i den kampanjen är Robert F. Kennedy Jr.

Kritiken mot Gates för hans ytterst tveksamma vaccinationskampanjer i Indien och Afrika har skamfilat hans rykte. Som Rotarian har jag länge störts av Rotarys aktiva stöd till dessa vaccinationskampanjer. När jag nu ser hur Gates intrigerar för att försöka tvinga på mänskligheten en fullständigt sanslös massvaccination, mot en epidemi som inte är värre än en svår säsongsinfluensa, blir det omöjligt för mig att fortsätta stödja Rotary.

För att inte det motstånd Gates möter skall riskera hans nu iscensatta vaccinationspropaganda har han investerat cirka två och en halv miljard kronor i att köpa sig en positiv press. Den svenska tidningen Dagens Industri ställde den 17 september villigt upp som propagandaorgan. I ett långt helt okritiskt idolporträtt, skrivet av hustrun till globalisternas propagandaorgan DN:s chefredaktör Peter Wolodarski, målas Gates upp som den gode filantropen som vill rädda människoliv. Där står inget om hans starka engagemang inom befolkningsbegränsning. Artikeln är ett nytt bevis för hur våra etablerade medier förvandlats till okritiska propagandaorgan för den globala oligarkin.

Bristen på en kritisk granskning av makthavare som Bill Gates i våra etablerade medier är ett hot mot en fri och demokratisk världsordning.

 

Lars Bern

 

Artikeln har tidigare publicerats på Anthropocene

Lars Bern är krönikör på Nya Dagbladet och teknologie doktor med en bred bakgrund som företagsledare, författare och samhällsdebattör.

Bern driver opinionssajten Anthropocene med analyser och kommentarer inom bland annat geopolitik, hälsa och ekonomi.

Han har bland annat författat böckerna Varför försvinner våra kronjuveler? : dikeskörningar i svensk industri (2014) och Den metabola pandemin (2019).

 

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!