Lars Bern: SVT ett exempel på ytterst oseriös propagandajournalistik

I SVT:s Agenda den 15 september förs det i dystra toner fram att "en liten grupp svenskar misstror klimatforskarnas slutsatser", samt att man på SMHI "märker av den ökande polariseringen". Föregått av svårmodig bakgrundsmusik och en dramatisk berättarröst som säger att det "på nätet finns flera forum som ifrågasätter slutsatserna som nästan alla etablerade klimatforskare står bakom" – förekommer bland annat ett korthugget klipp från Swebbtv:s studio med Lars Bern. Klippet visas inte i sitt sammanhang, men det framgår ironiskt nog vara hämtat från ett program där man diskuterar just public service vinklade rapportering av klimatfrågan. I sin senaste krönika kommenterar Lars Bern det egendomliga inslaget.

publicerad 21 september 2019

Söndagen den 15 september blev jag uthängd i propagandakanalen SVT:s program Agenda som ”ovetenskaplig klimatförnekare” (17 minuter in i programmet). Som stöd för sin uthängning hade man klippt ut 8 sekunder i ett årsgammalt yttrande av mig ur sitt sammanhang. Det gamla inslaget har hittills nästan…Lars Bern är en svensk teknologie doktor, företagsledare, författare och samhällsdebattör. Han är ledamot av Stiftelsen Svenska Dagbladet som är minoritetsdelägare i SvD, av Kungl. Ingenjörsvetenskaps- akademien sedan 1988 och Etikkollegiet.

Han har bland annat författat boken Varför försvinner våra kronjuveler? : dikeskörningar i svensk industri och driver opinionssajten Anthropocene

 


Liknande artiklar: