Förvirrad terminator lämnar Mellanöstern – eller?

publicerad 31 oktober 2019
Amerikanska soldater under invasionen av Irak 2003.
Detta är en opinionstext. Artikelförfattaren svarar för de åsikter som uttrycks i artikeln.

En terminator med uppgift att ödelägga har alltsedan 1980 härjat i olika länder i Mellanöstern. Förvirrad, ja, för han har nämligen inte agerat på sitt hemlands instruktioner, utan fått order från tredje makt som hela tiden haft en klar målsättning att stegvis ödelägga och pulverisera samtliga arabstater.

Just det, det var inte svårt att gissa vilket land det var som hållit i taktpinnen – Israel är rätt svar.

Yinon-planen från 1982 angav klart ovan skisserade målsättning och den kom senare 1996 att kompletteras av de amerikanska sionisterna Perles, Feiths och Wurmsers i skriften ”New strategy for Securing the Realm”. I den anges hur Israel med hjälp av Nato ska kunna utforma sin strategiska miljö genom att smula sönder de arabiska grannländerna. Israel och USA arbetade tätt tillsammans enligt dessa linjer och allt tyder på att 9/11-attentatet i Washington var resultatet av ett gemensamt arbete.

Endast några dagar efter denna katastrof blev general Wesley Clark kallad till Pentagon där hans överordnade tog fram en lista där de arabstater som skulle förstöras namngavs. Clark frågar då: ”Is it classified”? Svaret löd: ”Yes Sir”, varpå Clark svarade: ”Well don’t show it for me”, men det framkom ändå att det var sju stater som skulle demoleras inom fem år. Svårigheten var bara att få det att se ut som inbördeskrig.

Egentligen hade ödeläggelsen av arabvärlden börjat tidigare, nämligen då sionisterna Jimmy Carter och Zbigniew Brzezinsky år 1979 beslöt att stödja Mujaheddin-rörelsen i Afghanistan med hjälp av narkotikapengar och CIA-pamfletter tryckta i Kanada. Resultatet av denna fortfarande pågående draksådd känner vi väl till.

Mujaheddin fick sedan många förgreningar framåt i tiden och under olika namn såsom IS, ISIL, Al-Qaida. Samtliga dessa har stötts av USA och Israel, och utgjort redskap för att skapa det som man gärna benämner ”inbördeskrig”.

Ett undantag från denna dödslista upptäcker vi snart, nämligen den kurdiska delen av Syrien. I Yinon-planen finns den kurdiska delen av Syrien omnämnd som ett skyddsobjekt som måste bevaras genom vänskap. Israel har sedan hela tiden stött kurdiska separatister i denna del av nationalstaten Syrien. Detta av två skäl; den kurdiska delen som numera kallas Hasaka är en landsdel rik på olja och gas samt en bördig åkermark lämplig för bland annat vete. En självständig stat här skulle avsevärt minska Syriens ekonomiska förmåga. Också ur strategisk synpunkt är Hasaka värdefull ur israelisk synpunkt som militärt slagkraftig i ryggen på Damaskus. Syriska truppers inmarsch i den kurdiska delen av Syrien är en stor förlust för Israel liksom för USA.

Under de senaste dagarna har vi vid flera tillfällen fått höra att USA kom till Syrien för att bekämpa IS. Det är en lögn som är ofantlig. IS har hela tiden stridit mot Damaskus-regimen på USA och Israels uppdrag, och att då USA skulle bekämpa de IS-enheter som strider mot Damaskus är mer än orimligt. Undantaget är det rika kurdiska området där IS är lika intresserade av naturtillgångarna som de kurdiska rebellerna. I övriga delen av Syrien stödjer USA IS av hjärtans lust. Under Obamas sista dagar som president gav han IS en avskedsgåva på 300 miljoner dollar i form av framförallt militär utrustning. Fastän i mindre skala har det stödet sedan fortsatt under Trump.

Verkligheten är den att USA är i Syrien illegalt och har varit det hela tiden. Till och med före kriget fanns det amerikanska agenter i landet för att förbereda en krigsutveckling. Man uppträder alltså kriminellt när man vistas i landet. Och inte nog med att man finns i Syrien som representant för världens rikaste land – man ägnar sig också åt stöld och smuggling i stor skala av landets tillgångar. Senast för några dagar sedan, den 25 oktober, publicerade SANA satellitbilder på hur amerikanska enheter fyller tankvagnar i nordöstra Syrien med olja som sedan fraktas utomlands för försäljning. På detta sätt kan man delvis finansiera sina banditinsatser i de fattiga länderna.

De krigsförband som Trump för en vecka sedan lovade att ta hem, till kongressens stora förtret, kom ganska omgående att i stället för hemtagning köra österut för att säkra stölderna av gas och olja. USA:s försvarsminister Esper kunde den 25 oktober meddela de andra medbrottslingarna i Nato-högkvarteret att:

”USA vidtar ett antal åtgärder för att stärka vår position vid Deir Ezzor, för att försäkra oss om att kan neka IS tillgång till oljefälten.

Väldigt smart, man ville lägga beslag på oljan för eget bruk. Som ovan framgår var Nato inblandat i diskussionerna och sitter därmed fast i gangster-byken.

Den 26 oktober lät den ryske generalen Konashenkov publicera satellitbilder som visade hur amerikanska enheter ombesörjde stöld och smuggling av syrisk olja.

Tankbilar vaktade av den amerikanska militären och privata militära bolag, smugglar olja från fälten i östra Syrien till andra länder. I fall av att en sådan konvoj skulle attackeras, används amerikanska specialstyrkor och stridsflyg omgående för att skydda den” sade Konashenkov.

Det ryska försvarsministeriets talesman Igor Konashenkov med journalister i El-Karjatein i Syrien, april 2016. Foto: Ryska federationens försvarsministerium/CC BY 4.0

Och han fortsätter sin beskrivning:

Intäkter från att smuggla syrisk olja kommer till konton som listas under USA:s privata militära bolag och underrättelsetjänster genom mäklarfirmor som är inblandade. För att säkra ett sådant kontinuerligt finansiellt flöde bortom kontroll och beskattning, är de högsta tjänstemännen på Pentagon och Langley villiga att vakta och beskydda oljekällor i Syrien från föreställda ‘gömda celler’ av IS på obegränsad tid.”

Att IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi nu dödats betyder bara att USA:s gangstervälde nu kan arbeta mer ostört med sin smuggling.

Terminatorn är uppenbarligen förvirrad. Han vet inte om han ska fortsätta med sina sattyg på bortaplan eller om han ska försöka anpassa sig till den civiliserade delen av världen, var den nu finns. Han får invänta nästa order från Tel Aviv och Washington.

 

Hans Myrebro

Om skribenten:

Hans Myrebro är en pseudonym. Han har bland annat författat boken NATO – ett monster på katastrofkurs.

Myrebros senaste bok "De skapade ett blodigt 1900-tal" går att köpa på Historiskt Korrekt förlag.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!