Det är Nato som är den aggressiva parten

publicerad 19 september 2017

På ledarplats i Jönköpings-Posten 8 september har Johan Söderström gjort ett försök att peka ut Ryssland som den aggressiva parten i det globala maktspelet som omger oss Han påvisar där att det skett en upprustning i Ryssland med allt effektivare vapen. Men han säger inte ett ord om att Natos upprustning har varit tio gånger så stor, samt att samma organisation under de senaste åren väsentligt utökat sitt maktområde österut.

Söderström beskriver också en begränsad yttrandefrihet parad med allt kraftfullare propaganda i Ryssland. Tyvärr är det något som känns väldigt hemtamt även i Sverige. Och inte bara i Sverige. För tre år sedan utkom redaktionschefen på Frankfurter Allgemeine Zeitung, Ulf Ulfkotte, med boken, Journalist for Hire. Vid den tiden hade han redan hoppat av journalistarbetet därför att som han säger, det i stort sett gick ut på att servera lögner. Allt skrivande i ämnen som berör NATO måste vara pro-NATO och anti-ryskt. Var det det, ja då kunde man vänta sig rejäla belöningar från CIA. Det kunde t.o.m. hända att en CIA-agent kom in på Ulfkottes kontor med en färdigskriven artikel och uppmaningen ”signera den här artikeln så är det här kuvertet ditt”. Ulfkottes bok säljs nu i ständigt nya upplagor medan CIA håller västerländsk massmedia i ett järngrepp. Detta järngrepp hårdnar i dagarna då USA förser EU med 250 milj. dollar att användas som belöning till dem som lyckas kasta mest skit österut.

När det gäller öppenhet så har Nato tydligen glömt att informera om att ungefär samtidigt med Aurora genomför ett stort antal NATO-länder betydande övningar i Ukraina, Rapid Trident, samt i Georgien, Nobel Partner. Men självklart är det så, att om man är omgiven av 29 fientligt inställda stater, då är man sparsam med information utåt.


Annonser:


När det gäller aggressivitet så publicerade Global Research i somras en artikel skriven av forskaren James Lucas. Rubriken löd: ”US Has Killed More Than 20 Million People in 37 ’Victim Nations’ Since World War II”. Delar av NATO har med kraft deltagit i flera av dessa krigsäventyr. Då finns inte medräknat den genocid som nu äger rum i Yemen. The American Conservative hade nyligen en artikel av Daniel Larison där han beskriver hur USA jämte England tar mycket aktiv del i att förhindra att flera miljoner civila yemeniter får tillgång till mat och vatten genom att bomba sönder landets infrastruktur samt hindra hjälp utifrån.

Den 4 sept. 2017 invigde så NATO sitt nya gigantiska högkvarter, Syd, i Neapel. Dess uppgift blir att täcka in och kontrollera inte bara Mellanöstern utan också hela Afrika förutom Sydafrika. En stab på 2500 personer med en amerikan som högste chef, ska se till att USA,s allsmäktiga vilja genomförs till punkt och pricka i hela området. Nynazistisk kolonialism, för att inte tala om rasism där den vita delen av världen utövar en global makt. – och så talar man om rysk imperialism.

Detta om USNATO:s aggressivitet. Den ryska ondskan då?
År 2008 ägde ett krig i Georgien rum. Kriget varade i sex dagar och efteråt kunde en FN-delegation konstatera att det var Georgien som startat kriget. En statskupp genomfördes i Kiev februari 2014. Den byggde på flerårigt stöd från USA till nynazistiska krafter i västra Ukraina och genomfördes av neokonservativa amerikaner med John Kerrys statssekreterare Viktoria Nuland i spetsen. Det var också hon som tillsatte den nya högerextrema presidenten Arsenij Jatsenjuk.

En klappjakt på ryska medborgare tog genast vid och i Odessa brändes ett hundratal ryssar inne i fackföreningens hus medan ukrainska politiker stod utanför och klappade händerna. Jakten fortsatte mot de östra delarna av landet med den nazistiska Azov-bataljonen i spetsen och Donbass-ryssarna måste ta till vapen för att slippa bli likviderade .Ukraina-krisen har väldigt lite med rysk aggression att göra.

Och hade inte Vladimir Putin helt fredligt tagit tillbaka Krim i slutet av februari 2014 så hade ön idag varit en gigantisk USA-bas och utgjort ett dödligt hot och en våldsam provokation mot Ryssland. Därav USNATO:s febrila rysshat.

I Syrien bad al-Assad Ryssland om hjälp för att kunna krossa de av USA och Israel utrustade jihadisterna. Under de senaste 25 åren har USNATO haft i det närmaste monopol på aggressioner.

Angående Auroras prislapp på 580 miljoner borde man ha presenterat två alternativ:

1. Pengarna skulle ha gått till upprustning av det 20 000 man starka hemvärnet.
2. Pengarna skulle ha skickats som krigsskadestånd till det land (Libyen) där Sverige har del i folkförintelsen.

 

 

Hans Myrebro


Om skribenten:

Hans Myrebro är en pseudonym. Han har bland annat författat boken NATO – ett monster på katastrofkurs.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.