Zach Vorhies: Därför raderade Google historiken för “Clinton Body Count”

Läckta Google-dokumenten

publicerad 1 september 2019
- av Markus Andersson
Google har raderat sökhistorik kopplat till hur många som sökt på hur många som dött under Clintons styre.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


När du söker efter “Trump body c…” på Google så kommer förslaget ”Trump body count” upp. Söker du efter “Hillary body c…” så kommer inget liknande förslag upp. Medium.com menar att detta är ännu ett bevis på Googles tydliga politiska ställningstaganden och agenda.

Zach Vorhies visar hur internetjätten inte har några problem med att i sökförslag lyfta fram negativ information om Donald Trump, men att så fort du byter ut Trump mot Clinton så försvinner sökförslagen i autocomplete trots att människor har sökt efter dem tidigare och det finns gott om hemsidor som relaterar till sökningen.

Notera hur Google utelämnar varje förutsägelse. Varför gör de det? Enligt Google själva så är varje förutsägelse baserad på användarnas sökdata”, skriver han.

Enligt Google själva så är anledningen till att en sökförutsägelse saknas att ingen har sökt på just den termen innan. Via  trends.google.com kan du dock fortfarande se den verkliga söktrafiken och se att ”Clinton body count” har eftersökts betydligt fler gånger än ”Trump body count” och att Google ljuger och manipulerar politiska sökresultat.

Vorhies pekar på Googles hyckleri och hur de tidigare påstått att några svarta listor inte existerar och att man med bestämdhet hävdat att man inte manipulerar sökresultat för att gynna en politisk part, något som alltså visat sig inte stämma.

Läs inlägget i sin helhet här.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!