IT/Övervakning

Zach Vorhies: Därför raderade Google historiken för “Clinton Body Count”

Google har raderat sökhistorik kopplat till hur många som sökt på hur många som dött under Clintons styre.

När du söker efter “Trump body c…” på Google så kommer förslaget ”Trump body count” upp. Söker du efter “Hillary body c…” så kommer inget liknande förslag upp. Medium.com menar att detta är ännu ett bevis på Googles tydliga politiska ställningstaganden och agenda.

Zach Vorhies visar hur internetjätten inte har några problem med att i sökförslag lyfta fram negativ information om Donald Trump, men att så fort du byter ut Trump mot Clinton så försvinner sökförslagen i autocomplete trots att människor har sökt efter dem tidigare och det finns gott om hemsidor som relaterar till sökningen.
Notera hur Google utelämnar varje förutsägelse. Varför gör de det? Enligt Google själva så är varje förutsägelse baserad på användarnas sökdata”, skriver han.

Enligt Google själva så är anledningen till att en sökförutsägelse saknas att ingen har sökt på just den termen innan. Via  trends.google.com kan du dock fortfarande se den verkliga söktrafiken och se att ”Clinton body count” har eftersökts betydligt fler gånger än ”Trump body count” och att Google ljuger och manipulerar politiska sökresultat.

Vorhies pekar på Googles hyckleri och hur de tidigare påstått att några svarta listor inte existerar och att man med bestämdhet hävdat att man inte manipulerar sökresultat för att gynna en politisk part, något som alltså visat sig inte stämma.

Läs inlägget i sin helhet här.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!