Youtube censurerar medicinska experter

Coronarepressionen

publicerad 23 oktober 2020
- av Isac Boman
America's Frontline Doctors coronakonferens censurerades av Youtube. Läkaren Simone Gold i förgrunden.

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


96 450 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Youtubes omfattande censur fortsätter att hårdna. Nu har den sociala mediejätten börjat radera material även från praktiserande läkare och medicinska experter som ifrågasätter det officiella narrativet kring coronaviruset.

Den Los Angeles-baserade läkaren Simone Gold meddelar på Twitter att Youtube har censurerat en konferens där läkare från hela USA deltog för att diskutera coronaviruset, hydroxiklorokin som behandlingsmetod och överdrifter kring virusets farlighet.

Trots att det var licensierade läkare som diskuterade ämnet så menar Youtube att uppladdningen av konferensen bröt mot regelverket – varför det man bara censurerades utan därtill också förhindrades från att ladda upp nytt material under en veckas tid.

Vi anordnade en konferens med läkare från runt om i landet som personligen behandlat coronapatienter och som pratade om behandlingsalternativ och även diskuterade virusets patologi och dess implikationer. Videoklippen har nu raderats från Youtube, varför?” frågar sig Gold.

Om man efter avstängningen laddar upp liknande material som ifrågasätter eller erbjuder andra lösningar än det officiella narrativet i coronafrågan, kommer man stängas av igen, meddelar Youtube.

Youtube censurerar nu öppet medicinska proffs”, konstaterar Gold vidare.

Det är inte första gången som läkargruppen America’s Frontline Doctors blir censurerade. Tidigare har deras webbsida stängts ner av webbhotellet efter att gruppen påtalat faran i att låta mediepersonligheter och förmenta experter besluta hur USA ska hantera viruset.

Om amerikanerna tillåter påstådda experter och mediepersonligheter att fatta besluten åt dem så kommer det stora amerikanska experimentet med USA som en konstitutionell republik med representativ demokrati upphöra”, varnade man då.

Gruppen har också haft en hel del inflytande med sina teorier och har lyfts fram av den sittande presidenten Donald Trump och därtill suttit i möte med vice presidenten Mike Pence där man diskuterat just hydroxiklorokin som behandlingsmetod för covid-19.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!