IT/Övervakning

Twitters uppmaning: Byt ditt lösenord

Under torsdagen gick Twitter ut och uppmanade sina 336 miljoner användare att byta sina lösenord efter en säkerhetsmiss.

I ett pressmeddelande skriver Twitters chief technology officer Parag Agrawal att Twitter vanligtvis krypterar användarnas lösenord. Men en bugg har gjort att lösenorden förvarats i en intern logg utan att ha krypterats.
Mot bakgrund av säkerhetsmissen uppmanar Twitter sina 336 miljoner användare att byta sina lösenord av säkerhetsskäl. I pressmeddelandet ger man fyra tips på hur lösenorden kan stärkas.

  1. Ändra ditt lösenord på Twitter och på någon annan tjänst där du kanske har använt samma lösenord.
  2. Använd ett starkt lösenord som du inte använder på andra webbsajter.
  3. Aktivera inloggningsverifiering, även känd som tvåfaktorsautentisering. Det här är den enklaste och bästa åtgärden du kan vidta för att öka ditt kontos säkerhet.
  4. Använd en lösenordshanterare för att se till att du alltid använder starka och unika lösenord.

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • lösenord
  • Twitter