IT/Övervakning

Twitter riskerar böter – missbrukade användaruppgifter

Twitter riskerar böter på 250 miljoner dollar efter att ha använt personlig information till riktad reklam.

Förra veckan gick Twitter ut med att de kan tvingas att betala böter på upp till 250 miljoner dollar efter att ha fått ett klagomål från amerikanska Federal Trade Comission (FTC).
Bakgrunden är att Twitter har använt personlig information om sina användare i riktad reklam, information som skulle används för att förbättra säkerheten. Det handlar om användares mejladresser samt telefonnummer och ska ha skett under 2013 – 2019.

I sammanhanget nämns också det senaste säkerhetsintrånget på Twitter, där flera stora konton fick sina konton hackade, som också påverkat människors förtroende för Twitter.

I värsta fall kan resultatet bli att många användare helt väljer att lämna den sociala plattformen.

Saken fortsätter att vara oupplöst, och det finns ingen garanti för när eller vad slutresultatet blir,” kommenterade ansvariga för Twitter det hela.

 

 


Sofie Persson
sofie.persson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!