Twitter riskerar böter – missbrukade användaruppgifter

publicerad 13 augusti 2020
- av Sofie Persson

Twitter riskerar böter på 250 miljoner dollar efter att ha använt personlig information till riktad reklam.

Förra veckan gick Twitter ut med att de kan tvingas att betala böter på upp till 250 miljoner dollar efter att ha fått ett klagomål från amerikanska Federal Trade Comission (FTC).

Bakgrunden är att Twitter har använt personlig information om sina användare i riktad reklam, information som skulle används för att förbättra säkerheten. Det handlar om användares mejladresser samt telefonnummer och ska ha skett under 2013 – 2019.


Annonser:


I sammanhanget nämns också det senaste säkerhetsintrånget på Twitter, där flera stora konton fick sina konton hackade, som också påverkat människors förtroende för Twitter.

I värsta fall kan resultatet bli att många användare helt väljer att lämna den sociala plattformen.

Saken fortsätter att vara oupplöst, och det finns ingen garanti för när eller vad slutresultatet blir,” kommenterade ansvariga för Twitter det hela.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.