Twitter blockerar Youtube-konkurrent – anklagas för politisk censur

publicerad 6 september 2020
- av Isac Boman
Twitter anklagas återigen för censur. På bilden, Jack Dorsey, vd för Twitter.

I vad som verkar vara ett försök att motarbeta mer yttrandefrihetsvänliga uppstickare och konkurrenter till de stora sociala mediejättarna så har Twitter nu börjat blockera länkar till Youtube-konkurrenten Bitchute.

Det verkar som att Twitter har börjat blockera alla inlägg som innehåller Bitcute-videoklipp. Snälla testa det här och dela med er av era erfarenheter i kommentarsfältet nedan”, skriver företaget på Twitter och får snabbt massiv respons av människor som bekräftar att Twitter har börjat censurera videotjänsten.

Vad fan, jag kollade just och alla mina BitChute-länkar har tagits bort. Jag pratar inte ens om politik. Allt jag gör på BC är att berätta spökhistorier. Hur är det skadligt innehåll? Det här är skräp, jag vill bara skriva historier, spela gitarr och rita tecknade figurer. Varför är det så problematiskt?” kommenterar en användare.


Annonser:


 

Även den grävande journalisten Tim Pool bekräftar att Twitter har blockerat Bitchute och att länkarna inte fungerar för honom heller, något som bekräftas ytterligare av ett flertal användare i hans kommentarfält.

Ett meddelande som ofta dyker upp när man försöker länka ett videoklipp från Bitchute är att innehåller har identifierats som ”potentiellt skadligt”, men någon ytterligare information eller motivering till censuren görs inte.

The Right Scoop menar att det handlar om censur av rent politiska skäl och att Twitter inte vill bidra till att lyfta fram en fri och integritetsvänlig plattform som Bitchute där konservativa inte censureras, och att man därför helt enkelt väljer att blockera alla länkar till sidan och hoppas att så få som möjligt noterar detta.

Noterbart är att Project Veritas också har uppmärksammat saken och nu uppmanar visselblåsare på Twitter att kontakta dem för mer information om fallet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.