MORGONDAGENS DAGSTIDNING – onsdag 21 februari 2024

onsdag 21 februari 2024

Twitch censurerar Trump

publicerad 1 juli 2020
- av Isac Boman
Twitch censurerar Donald Trump.

Twitch har tillfälligt stängt av president Donald Trump. Trumps konto censureras på grund av “hatfullt beteende”, som sänts online. Enligt Twitch är det kränkande innehållet nu borttaget.

Ett av videoklippen i fråga var en repris av Trumps beryktade kickoff-rally, där han sa att Mexiko skickade våldtäktsmän till USA. Twitch uppmärksammade även ”rasistiska kommentarer” vid Trumps senaste stormöte i Tulsa, Oklahoma.

Precis som alla andra måste politiker på Twitch följa våra användarvillkor och gemensamma riktlinjer. Vi gör inte undantag för politiskt- eller nyhetsinnehåll och kommer att vidta åtgärder mot innehåll som rapporteras till oss, och som bryter mot våra regler” berättade en talesman för Twitch för The Verge. Uttalandet utfärdades ursprungligen förra året när Trumps kanal lanserades.

Avstängningen kommer en vecka efter att Twitch svor att det skulle slå ner på oacceptabelt beteende på webbplatsen, efter rapporter om påstådda påhopp och trakasserier från användare. Trumps tal och möten är vanligtvis tillåtna på andra plattformar.

Twitch sade förra veckan att man skulle börja utfärda permanenta avstängningar för användare. Den första stora avstängningen var Dr DisRespect, en av webbplatsens mest populära användare som inte fick någon motivering eller förklaring till varför han stängdes av.

Trump lanserade sitt Twitch-konto i oktober. Kontot används mest för att sända massmöten och tal, en möjlighet som nu har alltså har tagits bort.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan
Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend