Twitch censurerar Trump

publicerad 1 juli 2020
- av Isac Boman
Twitch censurerar Donald Trump.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Twitch har tillfälligt stängt av president Donald Trump. Trumps konto censureras på grund av “hatfullt beteende”, som sänts online. Enligt Twitch är det kränkande innehållet nu borttaget.

Ett av videoklippen i fråga var en repris av Trumps beryktade kickoff-rally, där han sa att Mexiko skickade våldtäktsmän till USA. Twitch uppmärksammade även ”rasistiska kommentarer” vid Trumps senaste stormöte i Tulsa, Oklahoma.

Precis som alla andra måste politiker på Twitch följa våra användarvillkor och gemensamma riktlinjer. Vi gör inte undantag för politiskt- eller nyhetsinnehåll och kommer att vidta åtgärder mot innehåll som rapporteras till oss, och som bryter mot våra regler” berättade en talesman för Twitch för The Verge. Uttalandet utfärdades ursprungligen förra året när Trumps kanal lanserades.

Avstängningen kommer en vecka efter att Twitch svor att det skulle slå ner på oacceptabelt beteende på webbplatsen, efter rapporter om påstådda påhopp och trakasserier från användare. Trumps tal och möten är vanligtvis tillåtna på andra plattformar.

Twitch sade förra veckan att man skulle börja utfärda permanenta avstängningar för användare. Den första stora avstängningen var Dr DisRespect, en av webbplatsens mest populära användare som inte fick någon motivering eller förklaring till varför han stängdes av.

Trump lanserade sitt Twitch-konto i oktober. Kontot används mest för att sända massmöten och tal, en möjlighet som nu har alltså har tagits bort.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!