Tre miljarder aktiva Android-enheter

publicerad 21 maj 2021
- av Sofie Persson
Android

Enligt Googles produktchef finns nu över tre miljarder aktiva enheter som kör Android i världen – en ökning på 500 miljoner enheter sedan våren 2019.

Sameer Samat, Googles produktchef, avslöjade nyligen i samband med inledningen av utvecklarkonferensen I/O att det nu finns över tre miljarder aktiva Android-användare i världen, rapporterar The Verge. Det är en ökning på cirka 500 miljoner bara sedan den senaste utvecklarkonferensen som pågick under våren 2019.

Tidigare i år meddelande Apple att de hade cirka 1,65 miljarder aktiva iPhone-användare, vilket innebär att Android-baserade telefoner med bred marginal leder racet bland teknikjättarna. The Verge menar att det är en påminnelse om att Apple bara regerar i USA – och Android i resten av världen.

Google själva menar att det inte är märkligt att deras siffror hela tiden ökar mot bakgrund av att är Android multifunktionellt och inte bara finns i mobiler utan även i andra tekniska enheter från teveapparater till kylskåp.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.