Nätcensuren

Sände Trumps tal – stängdes av från Youtube

publicerad 9 mars 2021
Att bevaka Trumps tal räcker för att stängas av från Youtube.

Den konservativa nyhetskanalen The Right Side Broadcasting Network (RSBN) har stängts av i två veckor från Youtube. Brottet var att man bevakade och sände Donald Trumps tal under den kända konservativa konferensen CPAC.

RSBN:s videobevakning av Conservative Political Action Conference (CPAC) och Trumps tal där hade setts närmare fyra miljoner gånger innan Youtube godtyckligt valde att censurera kanalen och stänga av deras konto för påstådd desinformation.

RSBN har stängts av från Youtube i två veckor på grund av Trumps CPAC2021-tal som bröt mot deras riktlinjer om valdesinformation. Videoklippet närmade sig fyra miljoner visningar och de har helt tagit bort det från sin plattform”, konstaterar kanalens konto på Twitter.
Enligt kanalen hade de kunnat ”slippa” den två veckor långa avstängningen om man även lyft fram ”utjämnande synpunkter” från Trumps motståndare angående valfusket i presidentvalet 2020. De fick alltså bara rapportera från Trumps val om de också publicerade kritik mot den förre presidenten.

Den senaste tiden har Youtube intensifierat sin censur av nationalister, konservativa och andra dissidenter och en rad konton har antingen stängts ner permanent eller fått delar av sitt innehåll raderat. Det är heller inte bara i USA som företaget bedriver en omfattande censurkampanj utan även i Sverige, där exempelvis den frihetligt nationalistiska kanalen Radio Svegot tidigare i år raderats med allt publicerat innehåll.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!