Project Veritas och Robert Kennedy stängs av från Twitter och Instagram

publicerad 16 februari 2021

  De sociala mediejättarna fortsätter tillslagen mot avvikande röster. Två av de största representanterna för oberoende kritik mot det officiella coronaberättandet respektive Big Tech: Robert F. Kennedy Jr. och Project Vertitas har i dagarna tagits ner från Instagram och Twitter.

  Instagram tog bort kontot för den framstående vaccinskeptikern Robert F. Kennedy Junior med motiveringen att Instagram bekämpar påstått falsk och vilseledande information om Covid-19. Under onsdagen meddelade företaget att man permanent tagit bort kontot för att det upprepade gånger ska ha delat förkastade påståenden om coronavirus och coronavacciner. Robert F. Kennedy Jr. hade fler än 800 000 följare på Instagram innan kontot stängdes.

  Kennedys primära kanal utanföra sociala medier är Childrens Health Defense.
  På torsdagen stängde Twitter permanent ner Project Veritas konto och uppger i vanlig ordning att "kontot stridit mot Twitters community guidelines".

  Project Veritas är en amerikansk konservativ grupp grundad av den oberoende journalisten James O’Keefe som gjort en mängd stora avslöjanden framförallt kring techjättarna, bland annat med läckta och dolda inspelningar inifrån Google och Twitter. På sin Telegram-kanal gör Project Veritas själva ett uttalande där man konstaterar att avstängningen inträffar kort efter att man pressat flera höga chefer på Facebook genom att exponera deras syn på att bedriva censur.

   

   

  Text: NewsVoice


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!