Politikern skrev om vaccinrelaterade dödsfall – blev bannlyst från Twitter

Nätcensuren

publicerad 3 januari 2022
- av Isac Boman

Den republikanska kongressledamoten Marjorie Taylor Greene har blivit permanent avstängd från Twitter. Den sociala mediejätten motiverar censuren med att Greene ”spridit desinformation” efter att hon uppmärksammat dödsfall kopplade till coronavaccinen.

Twitter har det senaste året intensifierat sin godtyckliga censur av dissidenter och blev bland annat hårt kritiserade efter att man permanent stängde av den tidigare presidenten Donald Trump med den luddiga motiveringen att denne ”glorifierat våld”.

Sedan dess har plattformen också infört ett förbud mot att sprida påstådd ”desinformation” om coronaviruset och vaccin och har bannlyst ett stort antal personer som skrivit inlägg som avviker från det officiella narrativet, eller som på olika sätt uppmärksammat potentiella faror med vaccinen.


Annonser:


Den frispråkiga politikern Greene har själv tidigare blivit avstängd från Twitter – men det har då handlat om tidsbegränsade avstängningar. Nu är hon bannlyst från plattformen för alltid – och Twitter motiverar censuren av ytterligare en folkvald politiker med att hon brutit mot plattformens regelverk gällande desinformation om covid-19.

Twitter är en fiende till Amerika och kan inte hantera sanningen”, konstaterar Greene krasst och pekar vidare på hur Twitter vägrat att agera när terrorister använder deras plattform för propaganda eller när vänsterextremister hotar med upplopp och våld på Twitter – men att de snabbt är ute och tystar henne.

Tilläggas kan att det är Greenes privata konto som blivit avstängt och att hennes officiella politikerkonto i skrivande stund fortfarande finns kvar.

Kort innan Greene blev bannlyst från Twitter publicerade hon ett inlägg som uppmärksammade det stora antalet vaccinrelaterade dödsfall. Twitter har dock inte bekräftat om det var just detta inlägg som motiverade censuren.

Den republikanska politikern har tidigare blivit avstängd efter att hon bland annat twittrat om att ”vaccinen har misslyckats” och argumenterat för att varken de kontroversiella injektionerna eller ansiktsmaskerna minskar smittspridningen.

Det är helt okej. Jag kommer att visa Amerika att vi inte behöver dem, det är hög tid att vi besegrar våra fiender”, kommenterar Greene vidare.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.