Nätcensuren

Politiker skrev att män inte kan bli gravida – stängs av från Twitter

publicerad 18 maj 2021

Francisco Jose Contreras, företrädare för det spanska nationalkonservativa partiet Vox, skrev på Twitter att en man inte kan bli gravid. Den sociala mediejätten ansåg att denna åsikt hetsade mot transsexuella och svarade med att stänga av politikern.

Eftersom detta var politikerns första ”brott” mot Twitters värdegrund så blev han bara avstängd i 12 timmar för att ha brutit mot Twitters regelverk om ”hate speech” (liknande svenska hets mot folkgrupp).

Contreras delade en artikel om transsexualitet och graviditet och konstaterade att en man inte har någon livmoder eller några ägg och därför av uppenbara skäl heller inte kan föda några barn. Detta räckte för att Twitter skulle anse att politikerns yttranden var oacceptabla och stänga av honom från plattformen.
– Vi kommer att fortsätta berätta sanningen om den mänskliga naturen. Biologiska sanningar ska inte klassas som hets mot folkgrupp. Det är biologi, inte fördomar, kommenterar en irriterad Contreras.

På sociala medier får den spanske politikern stort stöd och många menar att techjättarnas omfattande och godtyckliga censur påminner om…


 


Liknande artiklar: