Paret Gates skiljer sig – efter 27 år

publicerad 4 maj 2021
- av Sofie Persson
Bill Gates
Melinda och Bill Gates.

Paret Gates ska nu skilja sig efter 27 års äktenskap och menar att de “inte längre kan växa som ett par”. Däremot uppger de att de ska fortsätta arbeta med organisationen Bill & Melinda Gates Foundation.

Microsoft-grundaren och ultraglobalisten Bill Gates och hans hustru Melinda Gates har nu bestämt sig för att gå skilda vägar, meddelar paret i ett gemensamt inlägg på Twitter. Paret möttes på 80-talet när Melinda började jobba på Microsoft. Tillsammans har de tre barn och driver organisationen Bill & Melinda Gates Foundation.

Efter att noga ha tänkt igenom saken och verkligen försökt att jobba på vår relation har vi beslutat att avsluta vårt äktenskap”, skriver paret.

De skriver samtidigt att de kommer att fortsätta arbeta med deras organisationen eftersom de ”fortfarande delar en tro på uppdraget”. Bill & Melinda Gates Foundation har fått mycket kritik, bland annat för sin profilerade roll i att på olika sätt försöka omdana samhället i efterdyningarna av coronakrisen genom vaccinlobbyism och intima relation till Världshälsoorganisationen.

Bland det mest graverande som avslöjats gällande parets stiftelse är deras delaktighet i att ha anordnat en “pandemiövning” tillsammans med World Economic Forum och Johns Hopkins Center – som simulerade ett coronavirus som spreds från Kina och drog upp riktlinjer för hur samhällsaktörer skulle svara på detta, något som Nya Dagbladet tidigare rapporterat om. Övningen hölls flera månader innan coronaviruset uppdagades och gick under namnet “Event 201”.

Bill Gates grundade Microsoft 1975 och är enligt officiella uppgifter den fjärde rikaste mannen i världen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!