MSB får ”gräddfil” till censur på Facebook inför valet

publicerad 4 april 2018

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, samarbetar med Facebook så att myndigheten kan få förtur i kön med anmälningar av så kallade ”falska konton”.

NyD skrev den 21 februari att MSB tillsammans med Facebook ska hjälpa ”de goda krafterna” inför riksdagsvalet 2018. Nu framkommer det att samarbetet mellan MSB och Facebook innebär att MSB:s anmälningar är de som Facebook kommer att lyssna till före vanliga människors anmälningar om falska konton på det sociala nätverket.

Tidningen Expressen beskriver det hela som en ”gräddfil” för MSB, som själva liknar det hela med ett boardingsystem för flygplan.


Annonser:


– Det är som boarding av ett flygplan – alla kommer ombord, men vi kan peka på vem som ska få gå först i kön, säger Dominik Swiecicki på MSB till Expressen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.