Massiv GTA-läcka efter hackerattack

publicerad 23 september 2022
- av Sofie Persson
En av de läckta videorna.

Ett flertal videor har spridits på nätet som sägs vara från det kommande GTA VI. Spelutvecklaren har bekräftat läckan och menar att man blivit utsatta för en hackerattack.

De ansvariga bakom hackningen, som man tror är hackergruppen Lapsus$, hotar med att sprida fler videor och även spelets källkod om man inte får kontakt med Rockstar Games.

Det var i början av året som spelutvecklaren Rockstar Games bekräftade att man arbetar för fullt med uppföljaren Grand Theft Auto VI. När spelet skulle komma att släppas var dock oklart, men spelutvecklaren menade att det skulle dröja.


Annonser:


Nu har 90 videor som sägs vara från det kommande spelet läckts ut på internet, rapporterar IGN. Materialet har lags ut på forumet GTA Forums och personen bakom menar att man hackat Rockstar Games interna kommunikationskanaler och hävdar också att man ligger bakom en större hackning av Uber som skedde förra veckan.

Rockstar Games bekräftade läckan i ett Twitterinlägg under måndagen och meddelade då att man är väldigt besvikna över att detaljer kring GTA VI läckt ut på detta vis, men att arbetet med spelet kommer att fortsätta som planerat.

I videorna kan man bland annat se att det för första gången i spelets historia är en kvinna som verkar få huvudrollen. Hackaren har hotat med att släppa mer material och även spelets källkod om man inte får komma i kontakt med spelutvecklaren, motivet till detta är dock oklart.

Hackningen på både Rockstar Games och Uber kommer nu att utredas av FBI, Uber har gått ut och sagt att man tror att hackergruppen Lapsus$ kan ligga bakom. Lapsus$ har tidigare gjort flera cyberattacker mot Microsoft, Nvidia och Samsung.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.