Grand Theft Auto VI under utveckling

publicerad 11 februari 2022
- av Sofie Persson

Grand Theft Auto VI är på ingång, men när det släpps är ännu oklart. Dock får även den senaste uppföljaren ett lyft och släpps på Playstation 5 och Xbox Series X|S.

Det var redan 1997 som det allra första Grand Theft Auto-spelet kom ut och sedan dess har inte mindre än fyra uppföljare av det populära gangsterspelet kommit ut. Den senaste, Grand Theft Auto V, lanserades 2013.

Under våren 2020 började rykten gå om att spelutvecklaren Rockstar påbörjat arbetet med nästa uppföljare, men ingenting var då fastställt.

Nu har spelutvecklaren bekräftat att man arbetar för fullt med uppföljaren, som troligen kort och gott får namnet Grand Theft Auto VI. Dock ger man ingen mer info ännu, utan stannar vid att spelet är under utveckling och väntas framöver.

Vi är glada att kunna bekräfta att den aktiva utvecklingen för nästa spel i Grand Theft Auto-serien är på god väg. Vi ser fram emot att dela mer så snart vi är redo”,  skriver Rockstar på sin blogg.

Spelutvecklaren passar dock på att meddela att Grand Theft Auto V skall komma till Playstation 5 och Xbox Series X|S där det får ett lyft med bland annat förbättrade laddningstider och texturer, 4K UHD-upplösning, 60 FPS och HDR. Spelare ska även kunna föra över data från föregående generations konsoler. Den uppgraderade versionen släpps den 15 mars.

Under 2021 släpptes även en nyutgåva av Grand Theft Auto III.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.