Här är Twitters nya vd

publicerad 16 maj 2023
- av Markus Andersson
Linda Yaccarino på ett möte med World Economic Forum.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


60-åriga Linda Yaccarino tar nu över Elon Musks roll som vd för Twitters nybildade moderbolag X Corp. Utnämningen möts av kritik och oro från användarna mot bakgrund av Yaccarinos engagemang i det ultraglobalistiska maktnätverket World Economic Forum, något som Musk själv kommenterar med att “inte döma för tidigt”.

Linda Yaccarino har sedan 2019 varit djupt engagerad i ultraglobalisten Klaus Schwabs ökända tankesmedja och nätverk World Economic Forum. Bland annat beskriver hon sig, enligt sin eget CV på LinkedIn, som ordförande för en ”arbetsgrupp för framtidens arbete” samt som medlem i WEF:s styrgrupp för media, underhållning och kultur. Under 2021 drev hon även en covidvaccinationskampanj som ska ha nått ut till så många som 200 miljoner amerikaner.

Tidigare har hon även varit marknadsföringschef för Comcast-bolaget NBC Universal som bland annat äger NBC, MSNBC och filmbolaget Universal, samt tidigare även 15 år för Warner Bros-ägaren Turner Entertainment.

I april intervjuade hon Twitters ägare Elon Musk vid ett företagsevent i Miami.

 

Musk: “Jag hör er oro”

Det anmärks på att Elon Musk själv uttryckt kritik mot World Economic Forum som något som allt mer kommit att likna en odemokratisk världsregering. Yaccarino har vid sidan av sitt deltagande i nätverket även lyft fram föreställningar som präglar den globalistiska rörelsen och tidigare även motiverat den hårda censuren på Twitter – exempelvis som “social rättvisa” och att “yttrandefrihet inte är spridningsfrihet”.

Elon Musk säger till användarna om kommentarerna att han “hör er oro, men döm inte för tidigt” och betonar att han “är stenhård med yttrandefriheten – även om det innebär att han förlorar pengar”.

 

Musk skriver i ett uttalande på Twitter att hon ”kommer främst att fokusera på affärsverksamheten, medan jag fokuserar på produktdesign och ny teknik” och att han “ser fram emot ett samarbete för att göra Twitter till X, appen för allt“.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!