Nyutgåva av klassiska GTA-spel utlovas

publicerad 11 oktober 2021
- av Sofie Persson

Grand Theft Auto III kommer att släppas i en ny variant innan årets slut. Spelet kommer att innehålla förbättringar men samtidigt behålla den klassiska känslan, menar utvecklarna Rockstar Games.

I somras uppgav Rockstar att de arbetade med en omarbetning av äldre spel inom Grand Theft Auto-serien. Detta bekräftades oavsiktligt av den sydkoreanska myndighetsorganisationen Game Rating and Administration Committee (GRAC), som arbetar med att utvärdera och sätta åldersrekommendationer på spel. Av misstag råkade myndigheten släppa rekommendationer för Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, vilket raderades snabbt, rapporterade Sweclockers.

Nu har däremot spelutvecklarna själva bekräftat att det kommer att släppas en trilogisamling till konsoler och PC, skriver de på sin blogg.


Annonser:


Omarbetad grafik är ett av huvudnumret i nya remaken. Foto: Rockstar Games

Samlingen kommer att bestå av Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City samt Grand Theft Auto: San Andreas. Det kommer att lanseras till Playstation 4 och 5, Xbox Series X/S och Xbox One, samt även till Nintendo Switch och PC/Windows genom Rockstar Launcher. Planen är också att spelen ska komma till Android och IOS nästa år.

Trilogin, som släpps i samband med att Grand Theft Auto III fyller 20 år, kommer att ha en förbättrad grafik och uppdaterad spelmekanik. Däremot menar man att man vill behålla det ”klassiska utseendet och känslan”.

I och med lanseringen av nyutgåvorna kommer man att plocka bort de äldre versionerna, som exempelvis finns på Steam, redan den 11 oktober. Däremot kommer spelare som äger spelet att fortsätta kunna ladda ner det.

Ännu är det oklart exakt när samlingen släpps.


Grand Theft Auto (GTA) är en actionspelserie om det moderna gangsterlivet. Spelen är mycket populära men har också fått mycket kritik för att innehålla mycket våld och brottslighet. Hittills har det släppts 15 GTA-spel där det första kom ut 1997.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.