Googles plan: Köpa upp och ”utveckla” storstäder

publicerad 16 maj 2017

Googles moderbolag Alphabet planerar att köpa upp delar av centrala Toronto. Projektet är en del av Googles vision att ”bygga upp” storstäder med hjälp av internet.

Google har gått från att vara en sökmotor på internet till att bli ett av världens ledande teknikkonglomerat. Bland annat har man köpt upp robotföretaget Boston Dynamics, vars projekt finansierats av USA:s försvarsdepartement.

Nu vill Google och det av moderföretaget Alphabet ägda Sidewalk Labs – som är kända för sina wifi-kiosker i New York – ta nästa steg genom att börja köpa upp stadsdelar och distrikt i storstäder, rapporterar Bloomberg.

Google har skickat in en ansökan till styret i Toronto, Kanada, om att få utveckla sammanlagt 12 hektar av centrala Toronto för att bygga en ”teoretisk stadszon från internet upp”.

– Jag är säker på att många av er tänker att det här är en helt galen idé. Vi tycker inte alls att det är galet. Folk tyckte att det var galet när Google bestämde sig för att sammanföra hela världens information. Folk tyckte att det var galet att tänka på konceptet med en självkörande bil, säger Dan Doctoroff, vd för Sidewalk, enligt State Scoop.

Utöver Toronto var Denver och Detroit två potentiella kandidater till projektet, men det blev slutligen Toronto, som är Kanadas största stad, som föll Google på läppen.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!