Google snokar på alla Gmail-meddelanden

publicerad 17 april 2014

Varje gång du klickar på skicka-knappen när du använder Gmail bör du tänka på om meddelandet är någonting som du vill att andra än din mottagare ska kunna läsa. Nu har Google uppdaterat användarvillkoren för Gmail där det står att man kollar igenom alla mejl.

Den 14 april uppdaterade Google användarvillkoren för Gmail. I den uppdaterade versionen av villkoren framgår det att Google automatiskt kollar igenom varje Gmail-meddelande som du mottager och skickar.

”Våra automatiserade system analyserar innehållet (inklusive e-post) för att ge dig personligt relevanta funktioner, till exempel skräddarsydda sökresultat och reklam. Analysen sker när innehållet skickas, tas emot och när det lagras”, står det bland annat i användarvillkoren.

I somras kritiserades Google då man öppet erkände att de som använder sig av Gmail inte ska räkna med att man värnar om deras integritet.

 Att skicka ett mejl är som att ge ett brev till ditt postkontor. Man förväntar sig att posten levererar brevet till den adress som står skriven på kuvertet. Jag förväntar mig inte att brevbäraren kommer att öppna brevet och läsa det, sade en talesperson för den amerikanska påtryckningsgruppen Consumer Watchdog till The Independent i somras.

Google säger att man uppdaterar användarvillkoren för att användarna ska få det svart på vitt vad Google arbetar med, skriver Washington Post.

Gmail är idag världens mest använda e-posttjänst och används av drygt 425 miljoner personer runt hela världen.

 

 

 

Läs även:
Googles syfte med sitt robotprojekt är okänt
Säkerhetshål gör att Chrome kan avlyssna användaren
Google köper Nest för 21 miljarder
Google utreds i Kanada
Alternativen som slår integritets-knockout på Google!
Google ändrar integritetspolicy

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!