Google skärper censuren av hälsoinriktade webbsidor

publicerad 30 augusti 2019

Googles censur mot hemsidor som inriktar sig mot alternativ medicin blir allt hårdare. Inbyggda algoritmer gör att sidor som IT-jätten anser problematiska inte längre hamnar på förstasidan i sökresultaten och därför får betydligt mindre trafik.

Den hälsoinriktade bloggen SelfHacked skriver att Google utan undantag gått in för att censurera alla alternativa hälsosidor som fått större uppmärksamhet och att man inte bryr sig om vad användarna vill se eller respekterar vad de söker efter. Istället har Google tagit på sig rollen att bestämma vilken hälsoinformation som användarna tillåts se och ändrar deras sökresultat utan att berätta det för dem.

Nu när jag säger censurerar så menar jag att Google medvetet har placerat en systematisk bestraffning på den stora majoriteten av hälsosidor för att se till att de inte kommer synas på den första sidan av sökresultat. SelfHacked och Examine är bara två av sidorna som hamnat på Googles senaste svarta lista – men de är långt ifrån de enda”, skriver Joe Cohen, vd för SelfHacked.
Cohen uppmanar skeptiska användare att själva…


 


Liknande artiklar: