Fotboja kan bli verklighet – för att tvinga medborgarna till karantän

Coronarepressionen

publicerad 20 april 2021
- av Markus Andersson
Australien kan införa fotboja för att övervaka medborgarna.

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


96 450 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Australiens arbetsmarknadsminister Stuart Robert utesluter inte att införa elektroniska fotbojor för att säkerställa att allmänheten lyder coronarestriktionerna och håller sig hemma. Även de som tagit de kontroversiella vaccinen kan komma att tvingas bära fotboja.

Australien har under coronapandemin fört en betydligt mer repressiv och auktoritär politik än många andra och landet har av kritiker anklagats för att bryta mot de mänskliga rättigheterna och behandla sina medborgare på ett sätt som är fullkomligt oacceptabelt.

I en intervju med NCA NewsWire bekräftar landets arbetsmarknadsminister Stuart Robert att man inte ens utesluter att sätta elektronisk fotboja på sin egen befolkning – för att säkerställa att dessa följer restriktionerna och följer de uppsatta reglerna för hemkarantän.

– Vilka idéer har ni för det här? Regelbundna besök, inspektioner för att säkerställa att folk är hemma, fotbojor eller övervakning? Hur ska ni genomföra detta? frågar journalisten David Speers ministern.

– Allt detta måste arbetas igenom innan den nya policyn offentliggörs, svarar ministern och NCA NewsWire rapporterar att man inte utesluter några av åtgärderna ovan.

Stuart Robert passade också på att lyfta fram andra auktoritära metoder som redan finns på plats för att säkerställa att den tvingande karantänen följs.

– Polisen kan dyka upp på slumpmässiga tidpunkter vid vårt hus, de kunde ringa. Hälsodepartementet från olika jurisdiktioner kunde ringa, berättar han.

Den australiska regimen som alltså bedriver en mycket repressiv coronapolitik med omfattande nedstängningar och begränsningar av medborgarnas fri- och rättigheter kommer inte heller att tillåta vaccinerade att slippa från hemkarantänen. Även dessa kommer fortsättningsvis att tvingas sitta isolerade – även om de fått fulla doser av något av vaccinen.

Det är heller inte första gången som denna typ av drakoniska åtgärder föreslås. Tidigare i januari ville den påstått konservative parlamentsledamoten Jeremy Hunt att den även den brittiska regimen skulle använda GPS-teknologi för att kartläga och övervaka britterna för att säkerställa att de följer coronarestriktionerna och isolerar sig.

På sociala medier är många mycket upprörda över coronarepressionen och australiska politiker beskrivs som diktatorer som måste störtas för att få bort de drakoniska åtgärderna.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!