EU arbetar för “vaccinpass” redan till sommaren

publicerad 1 mars 2021
  EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

  Regeringscheferna i EU har enats om att tillsammans ta fram ett digitalt vaccinpass för att ”lätta” på restriktionerna för dem som kan bevisa att de tagit de kontroversiella vaccinen. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen menar att det nya apartheid-systemet ska börja implementeras redan till sommaren.

  När förslag om ”vaccinationspass”, eller ”frihetspass” som de på orwellskt manér kallats till av vissa mainstreammedier, först lanserades under pandemin så fick dessa hård kritik eftersom de bedömdes vara mycket dystopiska, diskriminerande och integritetskränkande. Nu ser det dock ut att bli verklighet att människor inom EU för första gången tvingas bevisa att de injicerat sig med vaccinet för att de ska få resa och röra sig fritt och detta trots att det inkommit många rapporter om allvarliga vaccinskador och dödsfall kopplade till massvaccinationerna.

  Ursula von der Leyen menar att man ännu måste ”enas” om hur projektet ska utformas och vad det ska användas till mer exakt innan vaccinpassen kan delas ut till vaccinerade medborgare.
  – Det här kommer att ta åtminstone tre månader. Det är ett tekniskt arbete som nu måste göras, , säger hon.

  TT rapporterar att EU-länderna bland annat försöker komma överens om hur vaccinpassen ska ”hanteras ur integritetssynpunkt” och vad som ska gälla för dem som av olika skäl inte vill låta sig injiceras med vaccinet.

  Samtidigt påstås det att varje enskilt medlemsland själva ska få bestämma exakt vad vaccinpassen ska användas till. I ett land kan passen exempelvis bli nödvändiga för att resa eller komma in i landet, medan ett annat land har ännu hårdare regler där medborgare måste visa upp att de vaccinerat sig för att exempelvis gå på större idrottsevenemang och konserter, något medborgarna aldrig tidigare har tvingats till.

  EU:s målsättning är att minst 70 procent av unionens befolkning ska vara vaccinerade innan sommaren är slut, en målsättning som föga överraskande delas även av regeringen Löfven.

  – I Sveriges fall ska vi fram till halvårsskiftet ha vaccinerat den vuxna befolkningen plus de under 18 som finns i riskgrupper, säger Stefan Löfven enligt TT.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!